DJ Bobo volt a 90-es évek slágergyárosa: friss fotókon az 53 éves énekes

DJ Bobo így megváltozott az elmúlt évtizedek alatt.

dj-bobo-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A '90-es évek az eurodance aranykora volt Európában, így számos popcsapat és előadó vált az évtized slágergyárosává, a műfaj sokat táplálkozott a house, a trance, a hi-NRG, az italo disco és a hip-hop műfajokból, jellemző volt, hogy rapbetétekkel spékelték meg a dalokat. A svájci DJ Bobo is ekkor futott be, aki olyan dalokat alkotott, mint a Freedom, a There's a Party, az Everybody vagy a Love Is All Around.

Bár péknek készült, végül a zeneiparban teljesedett ki, karrierjét 1985-ben kezdte DJ-ként, bár már a '80-as évek végén is kiadott kislemezeket, első igazi nagy slágerét 24 évesen jelentette meg, ami az 1992-es Somebody Dance With Me volt. A sztár idén januárban lett 53 esztendős.

DJ Bobo így megváltozott

DJ Bobo, polgári nevén Peter René Baumann, amikor a '90-es évek elején befutott, még hosszú tincsekkel mutatkozott, ami a védjegyévé vált, a 2000-es évek elején azonban fazont váltott, azóta is a rövid frizurára esküszik.

dj-bobo
Fotó: Getty Images Hungary, Instagram/Dj Bobo

Bár sikerei elején többen azt gondolták róla, hogy egyslágeres előadó marad, de ennek pont az ellenkezőjét bizonyította be. A '90-es években a legnagyobb sikereit Svájcban, Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Svédországban és Norvégiában érte el, de hazánkban is sokan kedvelték a dalait, illetve a diszkókban gyakran felcsendült valamelyik slágere. Ázsiában és Ausztráliában is turnézott azokban az időkben, de a legtöbb rajongója Európában élt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A 2000-es évek elején is több sikert elért, a Chihuahua című dala hetekig vezette a slágerlistákat. A 2007-es Eurovíziós Dalfesztiválon ő képviselte Svájcot Vampires Are Alive című dalával. Eddig 13 stúdióalbumot, illetve kilenc válogatáslemezt jelentetett meg. A legutolsó lemeze 2018-ban jelent meg Kaleidoluna címmel. Az egész élete csak a zenélésről és a turnézásról szólt, egy percre sem állt le, igaz, a koronavírus miatt ő sem tud jelenleg fellépni. Hazánkban utoljára 2019-ben járt, akkor Budapesten lépett fel, de más vidéki városokban is koncertezett már, például Székesfehérváron.

A Volksfreund lapnak 2019-ben adott interjút a karrierjével kapcsolatban, akkor elmondta, hogy amikor befutott, könnyű dolga volt, ugyanis a dalok, amiket akkoriban csinált, megfeleltek az akkori trendeknek.

- Ha előadóként folyton az aktuális trendekkel próbálsz haladni, igazából csak veszíthetsz. Amikor divatos voltam, az a karrierem elején volt. Pont a diszkózene aranykorában jöttem, ez volt az én világom. Az első éveimben könnyű dolgom volt, ez automatikusan frissességgel és újdonsággal járt. Egyre jobban előretörtem, és mindenki az én hangzásomat akarta leutánozni. Aztán az idő múlásával mindig jönnek újabbak, akik egyszerűen aktuálisabbak lesznek nálad - mesélte.

Már a '90-es években nagyon látványos turnékat szervezett le, szerinte ez is a sikere kulcsa, és emiatt meg tudta tartani a rajongói bázisát. Tisztában van vele, hogy az ember nem lehet mindig a legjobb, így ezek nem motiválják külön, már az is nagy öröm számára, hogy sokan még most is kíváncsiak rá, és felléphet előttük. Azt tapasztalta, hogy a koncertjeire a negyvenes korosztály jár, lényegében azok az emberek, akik felnőttek vele együtt.

Szerinte a zeneipar számára a '90-es évek volt az utolsó olyan évtized, amikor a zene még tényleg érték volt az emberek számára.

- Megjelent az internet, és minden felgyorsult vele együtt. A '90-es években viszont viszonylag még kevesen neteztek. Akkoriban az új kezdetek formálták a világot, mindenki hihetetlenül pozitív volt, és ezt a zene is tükrözte. Aztán ahogy berobbant a net, egyre jobban kezdett a zene veszíteni az értékéből. A '90-es évek volt az utolsó olyan időszak, amikor az emberek összegyűltek együtt, hogy zenét hallgassanak. Ekkor a dalok még tényleg fontosak voltak, ma már sajnos az emberek úgy állnak ezekhez az alkotásokhoz, mint a gyorséttermi kajákhoz.

A Backstreet Boys tagjai és családjaik

Képes összeállításunkban megnézheted a Backstreet Boys tagjainak szép gyermekeit és feleségeit. Már mindnyájan megállapodtak.

Ezt is szeretjük