Először beszélt Vilmos herceg anyja elvesztéséről

A 26 éves herceg több, mint tíz évvel édesanyja halálát követően mesélt a tragédiáról.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg első ízben beszélt a nyilvánosság előtt arról, milyen érzések gyötrik édesanyja halála óta.

Édesanyjukkal a Thorpe parkban, négy évvel halála előtt

1997. augusztus 31-én, a tragédia napján az akkor 15 éves Vilmos és öccse, a 11 éves Harry éppen a királyi családdal nyaraltak, amikor értesültek arról, hogy Diana hercegnő, valamint barátja, Dodi Al Fayed súlyos autóbalesetet szenvedtek Párizsban.

Órákkal később pedig édesapjuk közölte velük a borzalmas hírt, hogy imádott édesanyjuk nincs többé.

Mind Vilmos, mind pedig Harry azóta nem beszéltek a tragédiáról, és rendre kikerülték a kíváncsi riporterek ez irányú kérdéseit.

Most azonban a trónörökös megtörte a csendet.

Persze nem hirtelen elhatározásból tette mindezt, hanem azért, mert a minap hivatalosan is a Child Bereavement Charity támogatójává vált.

Az alapítvány, melynek létrehozásában annak idején Diana is segédkezett, azért jött létre, hogy támogatást nyújtson a gyermeküket elvesztett szülőknek, illetve a szüleiket gyászoló gyermekeknek.

Hogy még többen felfigyeljenek a jótékony célú szerveződésre, Vilmos herceg saját életének tragédiájáról is megnyílt a nyilvánosság előtt.

Minden nap gondol édesanyjára

- Az, hogy az ember nem mondhatja többé ki az „anyu” szót, apróságnak tűnik. De sokaknak, beleértve magamat is, ez nem csupán egy szó – hanem egy olyan szó, ami üresen kong, és csak szomorú emlékeket kelt – mondta elcsukló hangon az egybegyűlteknek.

Sztárok balesetei

Nézegess képeket!

Elolvasom

Azokról a furcsán kavargó érzésekről is beszámolt, amik ellepik az embert, amikor szerette haláláról értesül.

- Először szinte sokként éri az embert a tragikus hír, és nem akarja elhinni, hogy ez vele megtörténhetett. A gyász csak sokkal később jön – és aztán sosem múlik el teljesen. Az élet megváltozik, már soha nem lesz olyan, mint volt azelőtt. És egy nap sem telik el úgy, hogy az ember ne emlékezne arra, aki örökre elment.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A 15 éve működő alapítvány elnöke, Diana egykori barátnője, Julia Samuel háláját fejezte ki, hogy Vilmos ennyire szívén viseli a szervezet sorsát, és hogy volt mersze fájdalmas élményeiről beszélni. A Child Bereavement Charity egyébként évente több, mint ötezer embernek  - orvosok, rendőrök, nővérkék, tanácsadók - nyújt professzionális képzést, hogy még hatékonyabban tudjanak lelki támaszt nyújtani a gyászolóknak.

Ezt is szeretjük