Elhunyt a Trónok harca Olenna Tyrellje - Titokban rákkal küzdött a 82 éves Diana Rigg
Diana Rigg hónapok óta küzdött a rákkal.

New Project

82 éves korában örökre lehunyta a szemeit Diana Rigg színésznő, adta hírül a szomorú hírt a BBC.

Diana Rigg titkolta a betegségét

Lánya, Rachel Stirling elmondta, márciusban rákkal diagnosztizálták, végül álmában hunyt el a szerettei körében. Utolsó hónapjait békében, szeretettel és sok nevetéssel töltötte gyermeke állítása szerint.

GettyImages-1140674402
Fotó: Stephane Cardinale - Corbis / Getty Images Hungary

A színésznőt sokan ismerhetik a Trónok harca sorozatból, ő alakította Olenna Tyrellt. 1969-ben Bond-lány is volt az Őfelsége titkosszolgálatában című filmben.

GettyImages-903302946
Fotó: Norman Potter / Getty Images Hungary

A Királyi Drámaművészeti Akadémia tanulója volt, 1957-ben, a yorki fesztiválon debütált először a színpadon. Pár évvel később a színház világából átcsöppent a filmezés területére. Az 1961-es The Avangers című sorozatban tett szert nagyobb népszerűségre. Ezután olyan filmekben bizonyíthatott, mint a Julius Caesar, a Bérgyilkossági hivatal, a Szentivánéji álom, A Kórház vagy a Shakespeare-i gyilkosságok.

1990-ben BAFTA-díjat nyert az Anyai szeretet című sorozatban nyújtott alakításáért. Négy évvel később pedig Tony-díjat kapott a Medea című darabért. 1994-ben különleges fordulat történt az életében, II. Erzsébet királynő a női lovagnak megfelelő dame címmel tüntette ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük