Nem baleset volt Diana halála? A hercegnő sofőrjének apja kitálalt
Henri Paul édesapja őszinte vallomást tett a végzetes éjszakáról.

diana-hercegno-soforje-apja-vallomas-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő és Dodi Al-Fayed mellett a pár autójának sofőrje, Henri Paul is életét vesztette az 1997. augusztus 31-én bekövetkezett végzetes balesetben. Henri édesapja, Jean Paul azonban korántsem hiszi el, hogy a hercegnő halála egy szerencsétlen véletlennek köszönhető: gyanúját pedig - állítása szerint - a brit rendőrség néhány embere is alátámasztotta.

Diana halála nem baleset volt?

Henri Paul húsz éven át őrizte a titkát arról az éjszakáról, de úgy döntött, most elmondja az igazságot, ugyanis nem szeretne úgy meghalni, hogy az emberek nem tudják, mi történt valójában a szívek hercegnőjével.

- Dianát megölték, ahogy a fiamat is. Henri egyszerű, járulékos veszteség volt, akit fel kellett áldozni azért, hogy a hercegnő meghaljon. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a fiam nem tett semmi rosszat. Mindig őszinte és megbízható volt. A Scotland Yard felügyelői is megkerestek korábban - azt mondták, szerintük is egy eltusolt gyilkosságról van szó. Nem hiszem, hogy valaha kiderülne az igazság. Harminc vagy ötven év múlva talán... de az én életemben már biztosan nem - vallott a Daily Mirrornak.

Diana és Dodi az utolsó útjukon
Diana és Dodi az utolsó útjukon

Valóban nem ő az egyetlen, aki nem hisz abban, hogy Diana halála baleset volt: Dodi Al-Fayed édesapja, Mohamed Al-Fayed is azt állítja, hogy a pár gyilkosság áldozata lett - sőt, a családja szerint a brit titkosszolgálat emberei ölték meg őket a királynő parancsára.

Henri Paul családját annyira megtörte a tragédia, hogy édesanyja a fia hírének hallatára sokkot kapott, és azóta is szanatóriumban ápolják. Korábban ezt nyilatkozta az esetről:

- A szívem mélyén érzem, hogy az egész egy Dianára irányuló merénylet volt, melyben a fiam is áldozatul esett. Henrit meggyilkolták, és a legszörnyűbb, hogy talán sohasem derül majd ki az igazság - vallott Gisele Paul.

Ezt is szeretjük