Diana hercegnő ezzel foglalkozott, mielőtt előkelőség lett: teljesen hétköznapi munkát űzött
Mindaddig erre nem volt példa a brit történelemben.

diana-hercegnő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem túl gyakori olyanról hallani, hogy valaki egyáltalán nem akart hírnevet magának. A legtöbb esetben a hírességek mindent megtesznek azért, hogy a reflektorfénybe jussanak. Diana hercegnőnél ez épp fordítva történt, teljesen hétköznapi hivatásra vágyott, mégis mindenki megismerte a nevét a világon.

Kedvessége és stílusérzéke messze földön híres, azonban csak a legfanatikusabb rajongók tudják róla, hogy mivel foglalkozott, mielőtt hozzáment Károly herceghez. Bár előkelő család sarjaként nem a megélhetési problémák miatt kellett munkát vállalnia, ő mindenképpen dolgozni szeretett volna.

Diana hercegnő munkája

Kislányként először az volt az álma, hogy balerina legyen, azonban testalkata közbeszólt, magassága miatt sosem lehetett belőle profi táncos. Ezután egy másik szakma után kezdett érdeklődni, mivel imádott gyerekekkel foglalkozni, eltökélte, hogy tanár vagy nevelőnő lesz.

diana
Fotó: Getty Images Hungary

El is helyezkedett, mint óvodai asszisztens a Young England Kindergarden School nevű iskolában. Az intézmény vezetője a Chicago Tribute magazinnak emlékezett vissza, milyen volt a csodaszép előkelőséggel dolgozni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Beszámolója szerint abban a két évben, amíg alkalmazásában állt, egy teljesen hétköznapi lány benyomását keltette. Akármikor összefutott vele az épület udvarán vagy folyosóin, mindig egy kisgyerekkel a karjában találta.

Tanítványai imádták őt, háromszor egy héten tartott táncos és festőfoglalkozásokat. Nem csoda, hogy rajongtak érte a lurkók, gyakorta kényeztette őket apró édességekkel, és ha egyikük szomorú volt, rögtön öleléssel és puszival vigasztalta meg.

Azzal, hogy bevállalta ezt a munkát, történelmet írt, ugyanis addig egy olyan tagja sem volt a királyi családnak, aki ilyen hétköznapi hivatást űzött.

Diana hercegnő gyönyörű estélyije

Képes összeállításunkban mutatjuk, milyen csodás ruhakölteményben pompázott az 1987-es cannes-i filmfesztiválon.

Ezt is szeretjük