Diana őrült szexi miniben ünnepelte válását - Felejthetetlen fotó készült róla
Képeken a hercegnő legikonikusabbnak választott szettjei.

diana-legikonikusabb-ruhai-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő igazi divatdiktátornak számított: mesterien válogatta össze a látszólag nem is passzoló darabokat, nem félt a merész színektől, mintáktól és fazonoktól, és remekül fejezte ki az éppen aktuális hangulatát a ruháival.

A Hello! magazin olvasói megszavazták a szívek hercegnőjének legikonikusabb darabjait, amik óriási hatással voltak a kor divatjának alakulására.

1. A bosszúállás ruhája

A befutó a bosszúállás ruhája néven elhíresült, Christina Stambolian által tervezett fekete miniruha lett, amiben Diana a Serpentine's nyári partijára érkezett 1994-ben. Ekkor lépett először nyilvánosság elé, miután egy interjúban mindent elmesélt férje viszonyáról Kamillával.

diana-legikonikusabb-ruhai-1

2. Az Elvis-ruha

A második helyezett, Catherine Walker által tervezett estélyi is sajátos becenevet kapott: a hajtókája végett Elvis-ruhaként vonult be a történelembe a 20 ezer gyönggyel kirakott designerdarab. Diana Hongkongban viselte a ruhát 1989-ben.

3. A hattyúk tava ruha

A dobogó harmadik fokára Diana jégkék koktélruhája került, amiben a Royal Albert Hall hangversenyterembe érkezett 1997-ben, hogy megnézze A hattyúk tava balettelőadást. Jacques Azagury tervezte a ruhát, aki ezt nyilatkozta róla: "Imádtam azt a ruhát Dianán. Boldogabb volt, mint valaha, és mintha kicserélték volna: bátor lett, és magabiztos."

diana-legikonikusabb-ruhai-3

4. Az istennőruha

Ismét nem meglepő a becenév: ebben az aszimmetrikus Haachi ruhában úgy festett Diana, mint egy görög istennő. 1985-ben viselte egy gálavacsorán, a Washingtoni Nemzeti Galériában.

5. A piros ruha

Még egy ruha Washingtonból: 1990-ben ebben a Victor Edelstein ruhában tündökölt egy újabb gálavacsorán az amerikai fővárosban.

diana-legikonikusabb-ruhai-5
Ezt is szeretjük