Diana Vilmos kedvéért szegte meg a királyi család protokollját: imádni való édesanya volt
Diana hercegnő számára a fiai voltak az elsők, csak utána foglalkozott a protokollszabályokkal.

diana-vilmos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő számára fiai, Vilmos és Harry voltak az elsők, bármit megtett volna értük, az anyasággal kapcsolatos, megható gondolatait a mai napig megosztják a rajongói a közösségi oldalakon.

A szívek királynője még a királyi család szigorú protokollszabályait is megszegte, előfordult, hogy titokban vitte el a fiúkat gyorsétterembe, ő maga hordta őket iskolába, ami szintén nem volt megszokott a famíliában, de előfordult, hogy még egy futóversenyen is részt vett Vilmos kedvéért.

Diana hercegnő fia kedvéért szegte meg a protokollt

Az aranyos videót Orlando Bloom töltötte fel Instagram-oldalára, amihez annyit írt: "Bár ez nem az olimpián készült, de imádom, hogy ilyen szabályszegő volt." A színész nem a legjobb verzióban töltötte fel a rövid felvételt a közösségi oldalára, így ehelyett egy jobb minőségű YouTube-videót ágyaztunk be cikkünkbe, amelyben megnézheted, Diana hogyan szaladt mezítláb és szoknyában egy anyák napi futóversenyen, amit Vilmos herceg iskolájában rendeztek meg 1991-ben.

A versenyt egyébként sikeresen megnyerte, Diana előtt a királyi családban soha senki nem tette volna ezt meg. Azzal, hogy megmutatta az egyszerű emberi oldalát, csak még szimpatikusabbá vált mások szemében. A hercegnőnek a hitvallása az volt, hogy minél normálisabb embereket faragjon a fiaiból, hiába születtek hercegeknek. Pont ezért adott nekik olyan élményeket, amelyek hétköznapinak és átlagosnak számítottak.

"Mindig is anya volt elsőnek, és csak másodikként hercegnő!", "Csodálatos nő volt, aki örökké hiányozni fog. Anglia rózsaszálaként tekintettem rá!" - fogalmazták a rajongók Orlando Bloom posztja alatt.

A People magazin még 2018-ban összegyűjtött pár legendás idézetet, amit Diana mondott az anyaságról. Mindig is a szíve vezérelte a döntéseiben, nem pedig egy szabálykönyv alapján nevelte a fiúkat, pont ezért döntött annak idején úgy, hogy saját maga szoptatja a gyerekeket. Sőt, az 1983-as ausztrál turnéra is elvitte magával az akkor még csak pár hónapos Vilmos herceget, pedig a protokoll szerint a kicsinek ekkor még Angliában kellett volna maradnia, azonban Diana nem akarta, hogy a pici egyedül maradjon a palotában a dadákkal.

GettyImages-76214460
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

"Egy édesanya ölelése sokkal megnyugtatóbb, mint bárki másé.", "A fiaimért élek, nélkülük elveszett lennék.", "Az ölelés jótékony hatással van az emberre, különösen a gyerekekre.", "Azt akarom, hogy a gyerekeim megértsék mások érzéseit, bizonytalanságit, az emberek szorongását, a reményeiket és az álmaikat.", "Ne hívjatok ikonnak, én csak egy segítő édesanya vagyok" - ez csak néhány gondolata a sok közül, de már ebből is le lehet szűrni, mennyire tiszta szívű és jó anya volt.

Sajnos nem láthatta a fiait felnőni, ugyanis 1997 augusztusában tragikus autóbalesetet szenvedett Párizsban, bár az orvosok próbálták az életét megmenteni, de sajnos ez nem sikerült, 36 évesen hunyta le örökre a szemeit.

Diana hercegnő Budapesten

Képes összeállításunkban megnézheted, amikor Diana hercegnő hazánkban járt.

Ezt is szeretjük