Nem baleset volt Diana halála? Sejtelmes nyilatkozatot tett az egykori fotósa
Darryn Lyons kizártnak tartja, hogy Dianát tragikus baleset érte volna.

diana-halala-fotosa-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő és Károly herceg házassága a kezdetektől fogva halálra volt ítélve, ugyanis a trónörökös egyetlen nőt szeretett igazán: akkori szeretőjét, jelenlegi feleségét, Camilla Parker-Bowles-t.

Így buktatta le hűtlen férjét

A hercegnőnek azonban nem tetszett, hogy férje folyton vissza-visszajár Kamillához, miközben arról pusmog mindenki, hogy éppen miatta nem működik a házasságuk, ezért úgy döntött, lebuktatja a csalfa herceget. A királyi család megtorlásától félve sokáig nem mert előállni a történetével, ezért úgy döntött, tőrbe csalja a férjét. Erről Darryn Lyons fotográfus - aki milliókat keresett az évek során a Dianáról készült felvételeivel - mesélt a WHO magazinnak.

- Egyik reggel kopogtattak az ajtómon, és legnagyobb meglepetésemre ott állt maga Diana hercegnő. "Miért nem fotózod soha a férjemet?" - vágta hozzám a kérdést. "Miért is fotóznám?" - mondtam neki. "Károlynak nagyok a fülei, nagy az orra, elég csúnya férfi, ráadásul szívesebben beszél a fákhoz, mint az emberekhez". Persze, mélységesen tisztelem a herceget, de fotós szempontból nem túl érdekes. "Pedig szerintem kellene. Hidd el, hogy kellene" - mondta sejtelmesen Lady Di. Tényleg figyelni kezdtem, és pár hónappal később kiderült, hogy az esküvőjük óta csalta őt Kamillával. Csak akkor értettem meg, hogy ezért kérte, hogy fotózzam sűrűbben a férjét - mesélte a lapnak.

Nem volt boldog a házasságuk.
Nem volt boldog a házasságuk.

Nem baleset volt a halála?

Lyons, aki a paparazzók királya becenéven lett elhíresült, azt sem hitte el soha, hogy Diana baleset áldozata lett. A Daily Telegraph-nak ezt nyilatkozta arról az éjszakáról, amikor a hercegnő életét vesztette:

- Sok kérdés merült fel bennem az eset kapcsán. Mindenki úgy véli, hogy tragikus baleset volt, de véleményem szerint nagyon különös dolgok történtek aznap este, és számos különös dolognak jómagam is részese voltam. Úgy gondolom, egyáltalán nem balesetről van szó. Persze, bizonyítékom nincs arra, hogy a hercegnőt megölték, de személy szerint ez a véleményem - árulta el a fotós.

Diana testvére, Lady Sarah sem hitte el, hogy a nővére autóbalesetben hunyt el. Ő korábban ezt mondta a hercegné halálának körülményeiről:

- Diana fanatikus volt a biztonsági övet illetően. Mindenkire rászólt, hogy kössék be magukat, és soha, egyetlen alkalmat nem mulasztott el, hogy bekösse az övét az indulás előtt. Azon az estén mégsem volt bekötve. De miért? Mi történhetett? Sosem fogom megtudni az igazságot... ez örökké kísérteni fog - mesélte könnyekkel küszködve a BBC dokumentumfilmjében.

Ezt is szeretjük