Elhunyt az NCIS imádott sztárja: fia így jelentette be a 90 éves David McCallum halálának hírét

David McCallum egy New York-i kórházban hunyt el még hétfőn.

GettyImages-1204801097

David McCallum 90 évesen veszítette életét hétfőn New Yorkban, a színészt a magyarok zöme a 2003-ban indult NCIS című sorozatból ismerhetik.

Halálának hírét fia közölte egy közleményben, írta meg a CNN.

David McCallum meghalt

A színész halálát az idős kora okozta, a közleményben nem említettek semmilyen súlyos betegséget. A családja végig ott volt mellette a kórházban.

GettyImages-1240732697
Fotó: CBS Photo Archive / Getty Images Hungary

- Ő volt a legkedvesebb, legmenőbb, legtürelmesebb és legszeretőbb apa. Mindig a családja volt számára az első - fogalmazta róla a kedves szavakat a gyermeke.

A CBS is kiadott róla egy közleményt, hiszen a már 20 éve tartó NCIS is ezen a tévécsatornán fut az Egyesült Államokban:

"David tehetséges színész és író volt, és sokan szerették szerte a világon. Hihetetlen életet élt, és öröksége örökké fennmarad a családjának, valamint a filmekben és a televízióban eltöltött számtalan óráknak köszönhetően, ezek sosem múlnak már el. Hiányozni fog nekünk melegsége és megnyerő humora, amely minden helyiséget vagy hangteret betöltött, valamint a zseniális történetei, amelyeket gyakran megosztott a tartalmas életéről" - olvasható a csatorna közleményében.

Dr. Donald Mallard karakterét játszotta 20 éven át. Még az '50-es években kezdett színészkedni, de ez volt az a sorozat, amivel örökre összeforrt a neve. Karrierje során még magyar produkcióban is szerepelt, Az aranyifjúban Zombori felügyelőt alakította, a film főszereplője Ernyey Béla volt.

Nős volt, Katherine Carpentert 1967-ben vette feleségül. Az asszony 79 éves. Első felesége Jill Ireland volt, de tíz év után elváltak, 1967-ben. A két házasságából öt gyereke született: Paul, Valentine, Peter, Sophie és Jason. Utóbbi sajnos már nem él, 1989-ben, mindössze 26 évesen hunyt el tragikus hirtelenséggel. Gyerekei nyolc unokával ajándékozták meg.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük