Így festett Conchita Wurst, mielőtt 2014-ben megnyerte az Eurovíziót: 14 évvel ezelőtti képein fel sem ismerni
Conchita Wurst egy osztrák tehetségkutatóban is feltűnt még a 2000-es években.

conchita wurst cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Conchita Wurst a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon Ausztriát képviselte, Rise Like A Phoenix dalával végül sikerült megnyernie a versenyt, így a következő évben az osztrák fővárosban, Bécsben rendezhették meg a zenés eseményt.

Amikor zajlott a verseny, a sajtó egyből felkapta Conchita nevét, aki extravagáns külsejével hívta fel magára a figyelmet, a szakállas nő becenevet is ráaggatták az énekesre, aki parókában, csillogó estélyiben és feltűnő sminkben lépett a színpadra.

Így festett Conchita Wurst, mielőtt világsztár lett

Thomas Neuwirth néven látta meg a napvilágot 1988 novemberében, egy kis városkában, Bad Mitterndorfban nőtt fel. Elég korán megmutatkozott, hogy igazi művészlélek, a zene mellett a divat érdekelte nagyon, legnagyobb példaképe tinédzserként Victoria Beckham volt. 2006 végén indult a Starmania tehetségkutató verseny harmadik évadában, ami az ORF1 csatornán futott, akkor így festett.

A tehetségkutató idején csupán 18 esztendős volt, parókát ekkor még nem viselt, nem sminkelte magát, és a szakállát is csak évekkel később növesztette meg. Végül a Starmania második helyezettje lett, később a Jetzt Anders! fiúcsapat tagja lett, de az első albumuk megjelenése után hamar feloszlottak. Érdekesség, hogy a csapat egyik énekese a Magyarországon született Johnny K. Palmer volt.

2011-ben vette fel a Conchita Wurst nevet, amit a mai napig használ, de a külseje sokat változott a világsikere óta. Egyszerűen megunta, hogy ugyanazzal a karakterrel azonosítják az emberek.

- Fogalmam sincs, hová tűnt Conchita. Annyira unalmassá vált már ez a helyzet, kicsit beleragadtam a díva szerepébe. Persze mindig Celine Dion akartam lenni, végül ez sikerült is, kipipálhattam ezt a célom. Minden napom ugyanaz volt azzal a gyönyörű hajkoronával, csodálatos időszakként éltem meg, de végül a fejlődés útjára léptem, és most csak saját magamat szórakoztatom - vallotta be 2019-ben a Jinek című holland műsorban.

Rex felügyelő gazdája így néz ki most

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Gedeon Burkhard, a Rex felügyelő egykori sztárja.

Ezt is szeretjük