Colin Firth ma 60 éves: Mr. Darcy még most is piszkosul sármos
Colin Firth hatvanévesen is ugyanolyan jóképű, mint fiatalon.

colin-firth-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Colin Firth napjaink egyik legtehetségesebb színésze, akkor vált népszerűvé, amikor 1995-ben eljátszotta Mr. Darcy szerepét a Büszkeség és balítélet című sorozatban. Sok női rajongó szívét Mark Darcyként is meghódította a Bridget Jones naplója-filmekben. Olyan alkotásokban nyújtott még emlékezeteset, mint az Igazából szerelem, a Mamma Mia!, a Kingsman vagy A király beszéde, amiért még az Oscar-díjat is megkapta. Amellett, hogy kiváló színész, nagyon jóképű is, sármjából pedig még hatvanéves korára sem veszített semmit.

Colin Firth ma 60 éves

1960. szeptember 10-én látta meg a napvilágot az angliai Grayshottban. Szülei munkája miatt gyerekkora egy részét külföldön töltötte, élt Nigériában és az Egyesült Államokban is. Amikor visszatért Angliába, az iskolában kipécézték az osztálytársai, mert idegenként tekintettek rá, mindezt azzal kompenzálta, hogy lemásolta a korosztálya viselkedését, eltanulta az akcentusukat, akár egy jó színész. Talán ez az élmény is hozzájárult ahhoz, hogy ebben az irányban képzelje el a jövőjét. Végül 14 évesen határozta el, hogy tényleg színész lesz.

- Azért ezt a szakmát választottam, mert csendes voltam, aztán valahogy ez megingott bennem. Ez még most is jellemző rám, egyik pillanatban még nagyon társaságkedvelő vagyok, másik pillanatban pedig roppant visszahúzódó. Azt hiszem, sok színészre jellemző ez a viselkedés. Sőt, a szakma legjobbjai elég félénkek a való életben, a színpadon viszont elképesztően magabiztosak. Azt is gyakran tapasztaltam a drámaiskolában, hogy akik például a menzán elbohóckodtak, élesben, a színpadon sokkal visszafogottabbak voltak. Nem tudom, mi okozhatja ezt - nyilatkozta a Theartdesk.com oldalnak.

Miután Londonba költözött, a National Youth Theatre tagja lett, a National Theatre-nél pedig színházi öltöztető lett. Színészetet tanult a Drama Centre Londonban, végül szépen, lassan a szerepek is megtalálták. 1984-ben a Crown Court egyik epizódjában szerepelt, akkor volt 24 éves. Ebben az időszakban több kisebb szerepet kapott, de az igazi áttörés csak a '90-es években jött el. Karrierje azóta is töretlen, a mai napig forgat, legutóbbi filmje, A titkos kert idén jelent meg.

Képes összeállításunkkal tisztelgünk a ma hatvanéves Colin Firth előtt.

Ezt is szeretjük