Clive Owen: „Megbántam, hogy elhagytam a lányom 3 hetes korában”
Clive Owen meglepő őszinteséggel vallott lányaihoz fűződő viszonyáról a People magazinnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Clive Owen kétségtelenül egyike az utóbbi évtized felfedezettjeinek. A dögös skót származású színész lényegében az ezredforduló környékén került képbe a Szilánkos képek című brit misztikus tévékriminek - majd a három folytatásnak - köszönhetően.

Azóta az 1962-es sztár a legnagyobbak közé küzdötte fel magát Hollywoodban is, amiben az is szerepet játszhatott, hogy két film erejéig sikerült intim viszonyba keverednie az amerikai közönség kedvencével, Julia Robertsszel - a Közelebb című drámában férj és feleséget alakítottak, míg a tavalyi Kettős játékban nem is olyan titkos szeretőket.

Színész és apa

Mindenesetre a negyvenhat éves sármőr nemrég a Scotsman című magazinnak bevallotta, számára a színészet csak munka - amint belép az ajtón, édesapává avanzsál, akinek semmi sem szerez nagyobb örömet, mint az, hogy végre a lányaival lehet.

Bár a tizenkét éves Hannah és két évvel fiatalabb húga, Eve számára ő elsősorban a papájuk, azért egyre-másra belebotlanak Owen filmjeibe. Ám a sztár minden erejével azon van, hogy csemetéi lehetőleg ne nagyon üljenek be az általa forgatott mozikra.

- Persze a lányok mindig csak kérdezgetnek: „Apa! Miért nem láthatjuk a filmjeid? Hiszen azok csak filmek!” De be kell valljam, borsódzik a hátam a gondolattól, hogy végignézzék, mondjuk, a Közelebbet vagy a Golyózáport. Mindenesetre mostanában azzal nyaggatnak, hogy akkor legalább csináljak végre egy gyerekeknek való mozit - mesélte.

Jóképű és bölcs

A magazinnak azt is bevallotta, mindennél fontosabbnak tartja, hogy lánykáival legyen - részben azért, mert annak idején, Hannah 1997-es születésekor még kicsit lazábban vette az apaságot.

- Azt hittem, mindent tökéletesen kitaláltam, mert úgy tűnt, elég időnk lesz együtt, mielőtt még újra forgatni kezdek. Ám Hannah később jött világra a tervezettnél, nekem pedig ott kellett hagynom, amikor háromhetes volt. Később rettenetesen megbántam, mert rájöttem, kritikus az első pár hét, és bizony nem kevés időmbe került, hogy újra közel kerüljek hozzá - osztotta meg a magazin olvasóival.

Innetől fogva megfogadta, hogy a munka mindig másodlagos lesz mind lányai, mind felesége, Sara-Jane Fenton mellett, aki egyébként 1995 óta a társa.

- Volt idő, amikor forgatásról forgatásra rohantam. De be kellett látnom, ha így folytatom, egyszer csak arra eszmélek, hogy a lányaim tinik, és én mindenről lemaradtam.

Ezt is szeretjük