Elhunyt A Guldenburgok öröksége Christine grófnője: 84 éves volt Christiane Hörbiger
Christiane Hörbiger Bécsben halt meg.

over

Christiane Hörbiger 84 évesen hunyta le örökre a szemeit, írta meg az Austria Press Agency. Az osztrák hírügynökséggel a színésznő fia, Sascha Bigler közölte a szomorú hírt.

Christiane Hörbiger meghalt

A Guldenburgok öröksége Christine grófnője 84. születésnapja után másfél hónappal, szerdán hunyt el szülővárosában, Bécsben. Gyermeke nem közölte a halála okát.

Így festett a színésznő 2018-ban.
Így festett a színésznő 2018-ban.
Fotó: Gisela Schober / Getty Images Hungary

Hörbiger volt Ausztria egyik legsikeresebb színésznője, ennek ellenére először nem színésznőnek készült. Szülei kérésére cukrászként végzett, de a színpad és a kamera sokkal jobban vonzotta, mint a sütemények készítése.

1955-ben vágott bele színészi karrierjébe, a képernyőn debütált először, de a színpadon is bebizonyította tehetségét, 1959-ben a Bölcs Náthán című darabban szerepelt, ami lesújtó kritikákat kapott. Az akkori negatív visszhang nem vette el a kedvét a szakmától, évekkel később újra eljátszotta a darabban Recha szerepét, akkor már sikereket ért el.

A nagy áttörést A Guldenburgok öröksége című sorozat hozta meg számára, a magyar nézők zöme is ebből az alkotásból ismerheti a nevét. Ő játszotta Christine grófnőt. 1987 és 1990 között játszotta el a karaktert.

GettyImages-1226210529
Fotó: United Archives / Getty Images Hungary

Szerepelt még a Rex felügyelőben, a Derrickben, az Álom és szerelemben. Főleg sorozatokban és tévéfilmekben alkalmazták, egészen 2019-ig dolgozott, a Der Fall Der Gerti B. című tévéfilm volt az utolsó alkotás, amelyben feltűnt. Pályafutása alatt 130 produkcióhoz adta a nevét, így hazájában rengeteg kitüntetést és díjat zsebelt be. Munkásságáért megkapta az Adolf Grimme-díjat, 2018-ban pedig az övé lett az Arany Kamera díja, szintén a kiemelkedő pályafutásáért kapta meg az elismerést Németországban.

Gyászolja őt a szakma, de még a politikusok is megemlékeztek róla. Karl Nehammer kancellár a Twitteren úgy fogalmazott róla, hogy ő volt Ausztria legbefolyásosabb és legnagyobb művésze.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük