Csúnyácska átlagnő smink híján Helena Christensen
A kilencvenes évek jól ismert kifutótündére, Helena Christensen fölött is eljárt az idő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Helena Christensen nevét azok bizonyára jól ismerik, akik figyelemmel követték a kilencvenes évek topmodelljeinek karrierjét.

Kilenc éves kisfiával, suliba menet, ő is csak egy a járókelők között

A dán származású hölgy akkoriban szinte minden magazin oldalán megfordult, az Elle-től a Marie Claire-n át a Vogue-ig, ráadásul nem is egyszer.

Emellett rengeteg reklámkampányban Christensen arcával és átható zöld szemeivel igyekeztek eladni termékeiket olyan cégek, mint például a Gap, a Dom Perignon vagy éppen a Sony Ericsson.

A modellek is öregszenek

Ám akik nem követték olyan feszült érdeklődéssel a divatlapok csábító szereplőinek munkásságát, azok is találkozhattak a modellel, ha bekapcsolták a zenetévét.

1991-ben ugyanis rendkívül népszerű, és nem kevésbé botrányos videoklipet forgattak vele és Chris Isaak énekessel. Bár a Wicked Game című dalhoz készült filmecskében félmeztelenül incselkednek egymással a tengerparton.

A furfangos operatőri munkának köszönhetően azonban ebből vajmi kevés látszódott, nehogy korhatáros jelzéssel csak éjszaka mehessen le a prűd Egyesült Államokban a klip. Nos, azóta bizony eltelt huszonegynéhány év, és láthatólag a modell sem lett fiatalabb az idők során. A sminktelen pillanatfelvételeken inkább tűnik egy megviselt anyukának, mintsem annak a pajzán kalóznak, ahogy nemrég az Agent Provocateur fehérneműkampány számára fotózták.

Ám akárhogy is, az mindenképpen dicséretes, hogy a cégek újabban ismét előveszik a klasszikus, jól bevált, profi modelleket, bizonyítandó, a divat nemcsak a húszéveseknek készül.A retusálóecset pedig így is, úgy is mindennapos eszköz, bárhány éves is a fotózott hölgy.
Ezt is szeretjük