Folyamatos fájdalmai voltak! 53 éves korára legyőzte a rák a népszerű énekesnőt
53 éves korában meghalt a popikon, Chrissy Amphlett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kilencvenes évek egyik legnagyobb popikonja távozott az élők sorából Chrissy Amphlett személyében.

Az ausztrál énekesnőt New York-i otthonában, férje, Charley Drayton karjai közt érte a halál 53 éves korában.

Folytonos fájdalmai voltak

Az énekesnő 2007 óta szenvedett sclerosis multiplexben, majd 2010-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, amit autoimmun-betegsége miatt nem tudtak kemoterápiával vagy sugárkezeléssel gyógyítani, így folyamatosan óriási fájdalmai voltak.

- Chrissy fénye csodásan ragyog. Élete tele volt szenvedéllyel és kreativitással - mindig is teljes életet élt. Szilárd jellemével és erős hangjával utat tört a határozott, szexi, szókimondó nőknek - mondta róla férje.

Amphlett a Divinyls frontasszonyaként vált világszerte ismertté és valódi ikonná. Hírneve Kylie Minoguéval vetekszik Ausztráliában. Az együttes öt stúdiólemezt adott ki, legnagyobb slágerük pedig 1991-ben látta meg a napvilágot - az I Touch Myself mai napig nagy népszerűségnek örvend, számos filmben is hallható.

Színésznőként is kipróbálta magát

Az énekesnő színészként is kipróbálta magát, 1988-ban Russell Crowe édesanyját alakította a Vértestvérekben.

- Drága Chrissy, utoljára egy botanikus kertben találkoztunk, tele voltál életörömmel, és verseket szavaltál nekem. Így akarok rád emlékezni. Fiad, Russell - így emlékezett meg a világsztár az énekesnőről.

Amphlett 2012-ben még a Facebookon tette közzé, hogy nagyon kimerült, és betegségei miatt folytonos fájdalmai vannak. Mint írta, nagyon hiányzik neki a színpad, de teste börtöne már nem engedi, hogy visszatérjen.

Ezt is szeretjük