Tragédia! 22 évesen öngyilkos lett a népszerű sztár
Charles Haddon, az Ou Est Le Swimming Pool együttes énekese a mélybe vetette magát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazán szomorú hírről számolt be a Guardian: 2010. augusztus 20-án, pénteken tragikus váratlansággal öngyilkosságot követett el Charles Haddon, az Ou Est Le Swimming Pool nevű együttes 22 éves énekese.

A jobb oldalon Charles Haddon

A 2009-ben alapított angol szintipop zenekar a belgiumi Pukkelpop nevű zenei fesztiválon lépett fel, a koncert után Haddon felmászott a nagyszínpad mögötti telekommunikációs toronyra, ahonnan a mélybe vetette magát.

Kizárták az erőszakos bűncselekmény lehetőségét

Az énekes azonnal szörnyethalt, holttestét a torony melletti pakolóban találták meg, tettének pontos okaira azonban egyelőre nem derült fény. A rendőrség előzetes véleménye szerint öngyilkosság történt, az idegenkezűség lehetőségét pedig kizárták.

Az Ou Est Le Swimming Pool első kislemeze 2009-ben jelent meg Dance The Way I Feel címmel, amelyet idén még további kettő követett, másfél éves fennállásuk során pedig már több rangos nemzetközi fesztiválon - köztük a Glastonburyn és a Bestivalon - léptek fel.

Nem ez volt az egyetlen tragédia

Első lemezük a tervek szerint 2010. október 22-én jelent volna meg Christ Died For Our Synths címmel, a trió megmaradt két tagja azonban egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, hogy énekesük halála befolyásolja-e debütáló albumuk megjelenését.

Annyi biztos, hogy a banda lemondta az ausztriai Frequency Festivalon való augusztus végi fellépésüket, és októberben induló angliai turnéjukat is törölték. Nem Haddon halála volt mellesleg az egyetlen tragédia az idei Pukkelpop fesztiválon.

A nyolcvanas évek közepén útjára indított belga zenei rendezvény első napján, augusztus 19-én ugyanis a The Call nevű amerikai rockbanda hatvanéves énekese, Michael Been hunyt el szívrohamban.

Ezt is szeretjük