A Beethoven-filmek főszereplője rákban hunyt el: 86 évesen ment el örökre Charles Grodin
Charles Grodin 86 esztendősen hunyta le örökre a szemeit.

charles-grodin-cover

Charles Grodin, a '80-as és '90-es évek sztárja május 18-án hunyt el, közölte a szomorú hírt a The New York Times. A színész fia, Nicholas erősítette meg a hírt a lapnak.

Charles Grodint gyászolja Hollywood

A színész csontvelőrákkal küzdött évek óta, végül connecticuti otthonában hunyt el, 86 esztendős volt. A magyar nézők olyan filmekből ismerhetik, mint az 1984-es A piros ruhás nő, az 1988-as Éjszakai rohanás, illetve a '90-es évek legnépszerűbb családi filmjei, a Beethoven első és második része.

GettyImages-116757147
Fotó: Time Life Pictures / Getty Images Hungary

Utóbbi alkotásokban ő alakította a főszerepet, George Newtont, akinek a családjába bekerült a tündéri, ám igazi bajkeverő bernáthegyi kutyus, akit Beethovennek neveztek el. A családfő eleinte nem rajong az ebért, ám természetesen a film végére megszereti őt.

Az amerikai színész karrierje egyébként 1954-ben indult, pályafutása során hetven alkotásban láthatták a rajongói. Főleg vígjátékokban érvényesült, 1973-ban Golden Globe-díjra jelölték a The Heartbreak Kidben nyújtott alakításáért, de végül nem ő vitte haza az aranyglóbuszt. 1994-ben az American Comedy Awards díját vehette át a Dave című alkotásért. Ami a magánéletét illeti, kétszer nősült, Julia Ferguson egy lányt szült neki, aki a Marion nevet kapta, végül az asszonnyal 1968-ban elváltak. 1983-ban vette el Elissa Durwoodot, aki egy fiúval ajándékozta meg, a gyermek a Nicholas nevet kapta.

2015-ben így festett a színész.
2015-ben így festett a színész.
Fotó: Michael Stewart / Getty Images Hungary

A színészről több kollégája megemlékezett, Steve Martin a Twitteren így fogalmazott: "Szomorú hallani a halálának hírét. Ő volt a legviccesebb ember, akivel valaha találkoztam!" Ben Stillert is szomorúan érintette, hogy Grodin örökre elment: "Charles Grodin hihetetlenül vicces volt a Heartbreak Kidben, az Ilyen az élet?! című filmben és a Heaven Can Wait alkotásban. Tudta, hogyan kell briliánsan játszani. Nyugodjék békében!" - írta.

Albert Brooks színész ezt írta ki közösségi oldalára: "Zseniális nevettető volt. Csodálatos élményben volt részem, amikor együtt dolgoztam vele az Ilyen az élet?! című első filmemben, fantasztikusan játszott. Nyugodj békében, Chuck!"

Hírességek, akik 2020-ban elhunytak

Képes összeállításunkban megnézheted, kiktől kellett a tavalyi évben végső búcsút vennünk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük