Bunkó sztárok külföldön
Az 5 legnagyobb ostobaság
Attól, hogy valaki milliókat keres, nem biztos, hogy viselkedni is tud – a legnagyobb illembakik, melyet sztárok külföldi útjaikon elkövettek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

5. Az erőszakos Richard Gere

Az egykori első számú hollywoodi sármőr Új-Delhiben vett részt egy AIDS-ellenes konferencián, majd a nézők döbbent meglepetésére lerohanta a színpadon a gyönyörű indiai színésznőt, Shilpa Shetty-t, és megcsókolta.

Az erőszakos sztár okozta felháborodás égig ért az országban: a lapok az indiai kultúra ellen elkövetett merényletről beszéltek. A vonzódás kifejezése – így egy nyilvános csók is – szigorúan a magánéletre tartozik Indiában, közönség előtt meg gyakorlatilag tabunak minősül a legtöbb helyen.

4. Paul McCartney és a félkilónyi fű

A rocklegenda viszonylag kevés hülyeséggel szerepel a hírekben, de 1980-ban Japánban meggondolatlansága börtönbe juttatta. A marihuána legalizálásáért többször is síkra szálló McCartney kijelentései miatt a gyanús személyek listáján volt Japánban.

A menedzsmentjének hosszasan kellett tárgyalnia, hogy egyáltalán beengedjék az országba. Mit tett erre a jó Macca? Vagányul az utazókoffer tetejébe nyomott vagy fél kiló kannabiszt, majd lazán besétált a reptérre.

A különösebben nem rejtegetett drogot persze azonnal kiszúrta a hatóság, Macca pedig órákon belül egy fogdában elmélkedhetett arról, hogy ezt talán mégse kellett volna.

A japán törvények alapján hét évre is elítélhették volna, de a rendőrség úgy döntött, már kevert bajt eleget: tíz nap múlva kitoloncolták az országból.

- Meg se próbáltam eldugni a cuccot. Amerikából repültünk át, és még bennem volt az ottani lazaság a fűvel szemben – nyilatkozta az eset után McCartney.

3. Björk meg a szívélyes fogadtatás

1996-ban Thaiföldön Björk bemutatta, hogy kell rajongókat szerezni egy országban.

Amikor befelé sétált a repülőtérre fiával együtt, és egy újságíró „Isten hozott Bangkokban!” felkiáltással köszöntötte őket, a turnétól és időeltolódástól kikészült énekesnőnél elszakadt a cérna.

 


Nemes egyszerűséggel betakarta egy jobbegyenessel a szerencsétlen zsurnalisztát, majd további négy-öt tiszta találatot követően még a földhöz is verte néhányszor a jó sajtómunkás fejét. Később nyilvánosan bűnbánatot gyakorolt, az agyba-főbe vert újságírótól pedig személyesen kért elnézést.

2. Cameron Diaz ostoba táskája

Mikor idén júniusban a turistáskodó Cameron Diaz meglátogatta Machu Picchu hírneves romjait, senki nem gondolta, hogy óriási botrány kerekedik az ügyből. Mégis ez történt a színésznő hiányos politikai ismereteinek köszönhetően. A bájos hollywoodi sztár ugyanis egy zöld táskával jelent meg, melyen egy vörös csillag állt, alatta kínaiul Mao Ce-Tung leghíresebb mondásával: „Szolgáljátok a népet!”

Nem volt egy túl okos lépés pont ezt a táskát vinni Peruba: az országban tudniillik évtizedeken keresztül tombolt a radikális maoista Fényes Ösvény gerillaszervezet, mintegy 70 ezer embert gyilkolva meg ezalatt. Diaz később nyílt levélben kért elnézést a perui néptől.

1. Ozzy és az Alamo

Azokban az években, mikor Ozzy még nem békés családapaként csoszogott a családi házban, a Sötétség Hercege megfelelő mennyiségű alkohol és drog elfogyasztása után bármire képes volt, és ezt Texasban be is mutatta.
A mattrészeg énekes ugyanis kitántorgott a nemzeti emlékhelynek számító alamói erőd falához, majd egy jó nagyot vizelt a műemlékre.

Természetesen egyből lecsukták, a texasiak felháborodása meg elképesztő volt. Ozzy egy napot a börtönben töltött, majd kitoloncolták, és egy életre kitiltották Texasból.

- Őszintén be kell vallanom, hogy a drog és az alkohol néha teljesen hülyévé tesz. Úgy értem, józanul azért sosem vizelnék reggel kilenckor Alamo falára, méghozzá női ruhába öltözve – mondta utólag.

Ezt is szeretjük