Bud Spencer ma lenne 90 éves - Irtó sármos pasi volt fiatalon
Fiatalkori fotókat mutatunk Bud Spencerről.

bud-spencer-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte nincs olyan ember, aki ne hallott volna az olasz legendáról, Bud Spencerről. Az olasz legenda, aki ma ünnepelné 90. születésnapját, gyönyörű karriert futott be. Filmjei emberek millióinak arcára csalt mosolyt rendszeresen, hazánkban szinte nincs olyan hét, hogy legalább egy filmcsatornán ne ismételnék valamelyik alkotását. Mielőtt még színésznek állt volna, tehetséges élsportoló volt, úszott és vízilabdázott.

Ilyen sármos volt Bud Spencer fiatalon

A spagettiwesternekben, a Piedone-filmekben, illetve a Terence Hill-lel közös alkotásaiban egy mackós testalkatú, szakállas férfiként ismerhették meg a nézők a 86 éves korában elhunyt Bud Spencert. Mielőtt még színészként világhírnévre tett volna szert, teljesen másképp festett, sportolóként izmos felsőtesttel rendelkezett, mindehhez pedig egy nagy adag sárm is társult, érdekesség, hogy huszonévesen még nem volt szakálla, ami később a védjegyévé vált. Az alábbi felvétel valamikor az '50-es években készült róla.

[PINTEREST] 5db83af752b82

Az úszásban igazi bajnoknak számított: 1949-ben olasz bajnokságot nyert, egy évvel később pedig ő volt az első olyan olasz, aki a száz méteres úszásnál kevesebb mint egy perc alatt ért célba. Ilyen jó eredményekkel nem csoda, hogy hazája vízilabdacsapatába is beválogatták.

[PINTEREST] 5db83b410e9c3

Sportolói karrierjét 1967-ben hagyta abba annak érdekében, hogy jobban tudjon koncentrálni a filmes karrierjére. Ekkoriban már több alkotásban szerepelt, de az átütő siker a '60-as évek második felében történt meg, amikor szerepelt az Isten megbocsát, én nem! című alkotásban. Itt szerepelt először Terence Hill-lel, akivel annyira jól működött a képernyőn a kémia közöttük, hogy egyre több moziban szerepeltek együtt. Összesen 18 filmet készítettek, a forgatások alatt pedig szoros barátság alakult ki köztük. Miután nem dolgoztak együtt, sokan azt pletykálták, hogy összevesztek, de erről szó sem volt, erről korábban a HVG-nek nyilatkozott 2014-ben az olasz legenda.

De hogy miért hagytuk abba a közös filmezést? Roppant egyszerű oka van: ő tíz évvel fiatalabb nálam, és ahogy teltek az évek, fizikailag egyre kevésbé voltam alkalmas arra, hogy olyan akciójeleneteket forgassak, amikkel együtt lettünk híresek. Kaszkadőrt pedig szinte soha nem fogadtam - mesélte akkor.

Gyönyörű nő Terence Hill felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép nő rabolta el Terence Hill szívét.

Ezt is szeretjük