Csak ennyin múlt, hogy Bud Spencer házassága nem végződött válással: 56 évig kitartottak egymás mellett Mariával
Bud Spencer az És megint dühbe jövök című könyvében vallott házasságáról.

bud-és-a-neje-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bud Spencer több életrajzi könyvet is kiadott élete során, amelyeket a magyar rajongók is olvashattak. Az Open Books Kiadó 2022 őszén adta ki az És megint dühbe jövök című kiadványát, amelyben a rajongóival való internetes beszélgetései olvashatóak.

Az egyik fejezetben szót ejtett a Mariával való házasságáról, az olasz asszonnyal kitartottak egymás mellett jóban és rosszban is, összesen 56 évig voltak házasok. A színész bevallotta, bizony csúnyán próbára tette felesége türelmét.

Bud Spencer az És megint dühbe jövök című könyvében vallott házassága titkáról

Még házasok sem voltak, de már nagy kihívások elé érkeztek, ugyanis Spencer 1957-ben Amazóniába utazott dolgozni, családja és kedvese is Olaszországban maradtak. Mariával levélben tartották a kapcsolatot.

- Akkoriban arra a pár levélre és bélyegre kellett hagyatkoznunk, és hónapokat kellett várnunk, hogy a küldeményünk eljusson a célállomásra, és megérkezzen rá a válasz. Hónapokat, amelyek alatt minden megváltozhatott, mert a nagy távolság vagy megerősít egy kapcsolatot, vagy szétzúzza. Maria belefáradhatott volna a várakozásba, vagy találkozhatott volna valaki mással, engem baleset érhetett volna a munkahelyemen, vagy ráébredhettem volna, hogy a nagy love storym csak szalmaláng - fogalmazta.

Amíg Dél-Amerikában dolgozott egy elég barátságtalan környezetben, a szerelem adott neki erőt, hogy végigcsinálja az egészet. Vigaszt nyújtott neki, hogy a világ másik pontján vár rá egy szép lány, aki odáig van érte. Végül a szerelmük kiállta a távolság próbáját, és három évre rá egybekeltek, majd családot alapítottak. A legendás pofonosztó élete legnagyobb sikerének a házasságát tartotta.

Persze mint minden párnál, náluk sem volt minden idilli. Sőt, nagyon más személyiségek voltak, teljesen más hobbit űztek. Spencer például rajongott a gyorsaságért, az autókért, a hajókért és a repülőkért. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Egyszer előfordult, hogy egy kis kétmotoros géppel felszállt Rómában, majd átrepült az Egyesült Államokba. A hirtelen jött utazása előtt feleségének megígérte, hogy otthon is lesz, mire az ebéd az asztalra kerül, nos, még a vacsorára sem érkezett haza.

- Amikor közöltem vele, hogy Amerikában vagyok, leszidott, de a szokásos finom és elegáns modorában, a jellegzetes, vékony hangocskáján, amellyel, ha akarta, valósággal letaglózta az embert. Ma már tudom, hogy bárki más az ő helyében elküldött volna melegebb éghajlatra.

Csúnyán próbára tettem a feleségem türelmét.

- Ha nem lenne az a kicsi, de szívós, kőkemény acélvirág, aki, már negyven évvel ezelőtt elvált férfit csinált volna belőlem.

Bár nagyon eltérő személyiségek voltak, mégsem tudtak egymás nélkül élni.

- Némi hamis macsósággal valaki azt mondhatná, hogy minden a feleség alárendelt szerepén múlik. Nos, az illető nyilván nem ismeri Mariát, aki körülbelül olyan messze van a férjétől függő nőtől, mint én a vegán étrendtől. Maria olyan mértékben független, hogy gyakran arra gondolok, az utóbbi években meg különösen, inkább én vagyok az, aki tőle, az ő szeretetétől függ.

- Egy másik rosszul informált valaki azt mondhatná: könnyű annak, akinek a férjét Bud Spencernek hívják! Érdekházasságot kötött. De a mi esetünkben ez sem stimmel. 1960-ban, amikor összeházasodtunk, Bud Spencer nemhogy nem létezett, senki fel sem tételezte, hogy valaha létezni fog. Akkoriban Carlo Pedersoli egy exúszóbajnok volt, és ha valaki csórónak nevezte volna, nem sértődhetett volna meg.

Bud Spencer Es MegintDuhbeJovok B1 RGB 72 1-1
Fotó: Open Books

Hozzátette, a neje apja sikeres producer volt, így pont ő lehetett volna az, aki érdekházasságot kötött volna. Persze azért vezette oltár elé kedvesét, mert fülig szerelmes volt belé, ráadásul Elizabeth Taylort látta benne. Még a sikeres házasság titkát is elárulta.

- Gyakran el szoktam mondani, hogy biztosnak kell lenned abban a szeretetben, amit a feleséged iránt érzel, még akkor is, ha nem tekinted magától értetődőnek, és nem is szabad soha természetesnek venned, hogy a feleséged ugyanúgy érez irántad. Mert akkor elhanyagolod, és ha elhanyagolod, ezernyi figyelmességtől fosztod meg, pedig azok alkotják egy kapcsolat savát-borsát.

Terence Hill és felesége

Képes összeállításunkban megnézheted Terence Hill és felesége közös fotóit.

Cikkünk Bud Spencer: És megint dühbe jövök című könyve alapján készült.
Kiadja az Open Books.
Ára 5999 forint.

Bud Spencer 86 éves, amikor az interneten elszaporodó, a nevével visszaélő hamis felhasználói fiókok és weboldalak arra késztetik, hogy belevágjon élete egyik legizgalmasabb kalandjába, és az egyik legnépszerűbb közösségi hálón létrehozott hivatalos oldalán közvetlen kapcsolatba lépjen rajongóival. Amikor legelső, ügyetlen próbálkozásai szenzációs sikerrel járnak, hősünk elgondolkodik. Arra jut, hogy bár egy mosoly vagy kézfogás bensőségességét semmi sem pótolhatja, egy-egy személyes válasszal részben meghálálhatja közönségének a sok szeretetet és ragaszkodást.
Bud Spencer virtuális valóságba tett kirándulásának krónikájából született meg ez a finom humorral és mély humánummal átitatott könyv. De ez az írásmű több egy egyszerű naplónál – valójában izgalmas és színes memoár, amelyben a világ különbözőbb részeiből származó rajongóival csetelő Bud feleleveníti eseménydús életpályája részleteit. Egyúttal egyfajta szellemi hagyaték, a fiataloknak, a jövő letéteményeseinek szánt üzenet, amelyet az ízig-vérig nápolyi Carlo Pedersoli, az ember, a férfi, férj, apa és nagypapa fogalmaz meg néhány általa fontosnak tekintett témáról, megosztva velünk „azt a két-háromezer dolgot”, amit az élettől tanult.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük