Friss fotón a gyógyíthatatlan beteg Bruce Willis: kiderült, hogy demenciában szenved

Bruce Willis állapotáról friss hírek érkeztek, kiderült, hogy demenciában szenved.

GettyImages-1140470742
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint a tegnap esti órákban jelentette be Bruce Willis családja, hogy a színész frontotemporális demenciában szenved.

Tavaly márciusban derült ki, hogy végleg visszavonul a színészettől, akkor az orvosok azt közölték vele, hogy afáziája van.

Bruce Willis demenciában szenved

Az akciósztár családja egy közleményt adott ki arról, milyen hírekkel szolgáltak a doktorok. Mellé még egy képet is csatoltak Willisről, amelyet az óceánparton készítettek róla.

"Amióta 2022 tavaszán bejelentettük Bruce afáziadiagnózisát, az állapota előrehaladt, és mostanra lett egy konkrétabb diagnózisunk, amely a frontotemporális demencia (FTD néven ismert). Sajnos a kommunikációval kapcsolatos kihívások csak az egyik tünete annak a betegségnek, amellyel Bruce szembesül. Bár ez fájdalmas, megkönnyebbülés, hogy végre világos diagnózist kaptunk" - olvasható a bejelentésben.

"Az FTD egy kegyetlen betegség, amelyről sokan még soha nem hallottunk, és bárkinél kialakulhat. A 60 év alattiak esetében az FTD a demencia leggyakoribb formája, és mivel a diagnózis felállítása évekbe telhet, ez a betegség valószínűleg sokkal elterjedtebb, mint ahogy azt gondolnánk. Jelenleg nincs kezelési módja, csak remélni tudjuk, hogy ez változni fog az elkövetkező években. Ahogy Bruce állapota előrehalad, reméljük, hogy a média minden figyelme arra irányul, hogy fényt derítsen erre a betegségre, amely sokkal több figyelmet és kutatást igényel" - ezt már az FTD-ről szóló honlapon fogalmazta meg a család.

Köszönetet mondtak a rajongóknak is, akiktől annyi szeretetet és támogatást kaptak az elmúlt egy évben. Hozzátették, mindent megtesznek annak érdekében, hogy Willis az állapota ellenére is minél teljesebb életet élhessen.

Bruce Willis 2023. február 6-án.
Bruce Willis 2023. február 6-án.
Fotó: Profimedia

A színészről utoljára február 6-án készült lesifotó, amit fentebb te is láthatsz. Los Angelesben örökítették meg.

A magyarok az Egészségvonal honlapján tájékozódhatnak bővebben az FTD-ről. Főbb tünetei a következők: extrém személyiség- és viselkedésváltozás, például a beteg rideggé, gorombává és visszahúzódóvá válhat, elhanyagolhatja a higiéniáját, megváltozhatnak az étkezési szokásai, ezenkívül ott van még a beszéd-, a mentális és a memóriazavar. Utóbbi viszonylag már későn jelentkező tünet, ha ez kialakul, akkor már a végén az illető nem ismer fel embereket és tárgyakat sem.

Bruce Willis a kislányaival

Súlyos betegsége ellenére is rengeteg időt szán gyermekeire.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük