Bruce Willis gyógyíthatatlan betegségére ezek a korai tünetek utaltak: a családja ekkor még nem tudta, hogy nagy a baj

Bruce Willisről 2022-ben derült ki, hogy súlyos beteg. Lánya, Tallulah egy esszében írta le, mik voltak az első korai tünetek.

GettyImages-454518310

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bruce Willis családja még 2022-ben jelentette be, hogy a színész végleg visszavonul, akkor még azt az információt kapták meg az orvosoktól, hogy a Die Hard sztárjának afáziája van, de 2023 elején kiderült, valójában frontotemporális demenciában - rövidítve FTD - szenved.

Lánya, Tallulah a Vogue magazinnak írt esszéjében vallott édesapja gyógyíthatatlan betegségéről, arról is vallott, neki milyen egészségi problémái voltak az elmúlt években.

Bruce Willis betegségéről írt lánya, Tallulah

Bár Willis családja 2022-ben adott ki közleményt először a színész állapotáról, Tallulah már régóta sejtette, hogy valami nincs rendben az édesapjával. A korai tünetek felett mégis szemet hunytak.

Bruce Willis és lánya, Tallulah.
Bruce Willis és lánya, Tallulah.
Fotó: Kevin Mazur / Getty Images Hungary

- Már régóta tudom, hogy valami nincs rendben. Egyfajta homályos reagálatlansággal kezdődött, amit a családom csak hollywoodi hallásvesztésként emlegetett: „Beszélj hangosabban! A Die Hard tönkretette apu füleit.”

Ahogy teltek az évek, egyre többször azt tapasztalták, hogy Willis nem reagál dolgokra, először Tallulah félreértette apja közömbös viselkedését, és ezt a szívére is vette.

- Két baba született a mostohaanyámtól, Emma Heming Willistől, és azt hittem, elvesztette irántam az érdeklődését. Bár ez nem is állhatott volna távolabb az igazságtól, a kamasz agyam némi hibás következtetéssel kínozta magát: nem vagyok elég szép az anyámnak, és nem vagyok elég érdekes az apámnak.

A 29 éves lány azt is bevallotta, hogy nem szentelt elég időt az apja hanyatló egészségi állapotára, tagadásban élt, amire ma már nem büszke. Meg kellett küzdenie a saját démonaival is, testképzavar alakult ki nála, amit ahhoz vezetett vissza, hogy még kislányként, amikor a vörös szőnyegre kiállt a szüleivel, rengeteg goromba kommentet olvasott magáról. Az emberek olyanokat írtak rá, hogy Demi Moore biztos csalódott, amiért nem lett olyan szép, mint ő, de olyat is olvasott magáról, hogy úgy néz ki, mint Bruce Willis, csak még csúnyább. Nem csodálkozunk azon, hogy ezek a hozzászólások mély sebeket okoztak neki, anorexiás lett, 2022 tavaszán csupán 38 kiló volt, de ezeken kívül más problémái is akadtak, depressziója miatt terápiára járt, illetve ADHD-t és borderline személyiségzavart állapítottak meg nála.

A színész utoljára 2019 októberében áll a vörös szőnyegre feleségével, Emmával.
A színész utoljára 2019 októberében áll a vörös szőnyegre feleségével, Emmával.
Fotó: Theo Wargo / Getty Images Hungary

- Az igazság az, hogy túl beteg voltam ahhoz, hogy megküzdjek apám állapotával - magyarázta.

2021-ben, egy esküvőn jött a felismerés, hogy nagy a baj a színésszel. Éppen az ara édesapja tartott egy megható beszédet, Tallulah rájött, hogy Bruce Willis hozzá sosem fog így szólni a saját esküvőjén. Nem azért, mert nem akarná, hanem azért, mert a betegsége miatt nem lesz rá képes. Manapság jó úton jár a lány, hogy újra egészséges legyen, pont ezért minden másodpercet kihasznál, hogy az apjával időt töltsön.

- Jó és vidám energiát tudok neki adni, attól függetlenül, miket éltem át. A múltban annyira féltem, hogy elpusztít a szomorúság, de végre úgy érzem, hogy meg tudok jelenni és lehet rám számítani. Élvezni tudom az időt, meg tudom fogni apám kezét, és tudom, hogy ez egy csodálatos dolog.

Bevallotta, ha a házában van, mindenről fotót készít, minden hangüzenetét elmenti, és minden apróságot, megőriz vele kapcsolatban. Willis általában a nappaliban vagy a dolgozószobájában tartózkodik, általában mindig hangosan szól a zene nála, hiszen ő maga is tanult hangszeren. Hozzátette azt is, hogy a színész még mindig felismeri őt.

Hírességek, akiket demenciával diagnosztizáltak

Nem Bruce Willis az egyetlen, aki megkapta ezt a diagnózist.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Cover- és ajánlók: Getty Images

Ezt is szeretjük