Pophercegnőből emberroncs
Britney Spears 2007-es éve
8 napja elkezdett listánk végén nem okoz valószínűleg meglepetést, hogy ki 2007 legkeresettebb sztárja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Drukkolni kéne neki? Szánakozni rajta? Még a szánalmat se érdemelné meg? Britney Spears története a popipar utóbbi évtizedének egyik legviharosabb sztorija.

Út a mennybe

17 éves volt Britney, mikor a ...Baby One More Time című albumával egyszerűen berobbant a popszakmába. A szám megjelenése után szinte azonnal platinalemezzé vált, majd hetekig vezette a sikerlistákat.

Ugyanebben az évben Britney megkapta az MTV European Awards legjobb női énekesnek, legjobb popénekesnek és legnagyobb tehetségnek járó díjait.

Az énekesnő karrierje kezdetén már együtt volt Justin Timberlake-kel, aki első nagy szerelme volt, és állítólag vele vesztette el a szüzességét. Ez a momentum csupán azért érdekes, mert az énekesnő menedzserei egy szűzies imázsra építették fel a Britney-kultuszt a tizenéves rajongók körében…

2000-ben megjelent a következő album Oops...I Did It Again címmel, ami rögtön az első helyen debütált, hiszen már az első héten 1 319 193 darabot adtak el belőle.

A sikeren felbuzdulva 2001 novemberében Spears kiadta harmadik stúdióalbumát Britney címmel. Ez az album már közel sem lett annyira sikeres, mint az előző kettő. 2002-ben a Forbes magazin besorolta a legnépszerűbb sztárok közé. Ebben az évben, négy év után szakított Timberlake-kel.

Út a pokolba

2004 elején kezdődtek magánéleti válságai. Ebben az időben történt, hogy Britney egy átmulatott éjszaka után hozzáment egykori gyerekpajtásához, Jason Alexander-hez. Az énekesnő anyjának közbelépésének köszönhetően 55 óra múlva érvénytelenítették az esküvőt.

Ugyanezen év végén Britney hozzáment Kevin Federline-hoz. Ezután hivatalosan is bejelentette időszakos visszavonulását családalapítási szándékkal. 2005 elején közölték, hogy Britney terhes, szeptemberben meg is érkezett első közös kisfiuk, akit Sean Preston névre kereszteltek. A következő évben Britney újabb kisfiúnak adott életet, akit Jayden Jamesnek kereszteltek.

Már ekkor érezhető volt, hogy házasságában komoly problémák vannak, hiszen a bulvársajtó a kapcsolatban feszülő ellentétektől volt hangos. 2006. november 7-én beadta válókeresetét, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva, és két gyermekét magánál akarta tartani. A válókereset beadása után szanatóriumba vonult, hogy kezeltesse mániás depresszióját és alkoholfüggőségét.

Pokolra szállás: 2007

A kezelés után úgy nyilatkozott, hogy rendbejött egészségileg, és képes arra, hogy gyermekeit felelősségteljesen fel tudja nevelni. Ennek ellenére 2007 elején Britney betért egy fodrászszalonba, leborotválta a haját kopaszra, majd újra bevonult egy szanatóriumba, annak reményében, hogy ott segítenek majd megoldani problémáit. Mentális gondjai miatt a bíróság elvette a fiai feletti felügyeleti jogot, és Kevinnek, volt férjének adták a gyerekeket.

Az elmúlt hónapokban azonban Britney húzásaitól volt hangos a bulvársajtó. A gyermekelhelyezési ügyében nem jut egyről a kettőre: nem jelenik meg a drogteszteken, közlekedési szabálysértéseivel gyerekeit veszélyezteti – a paparazzikról nem is beszélve. Kiderült az is, hogy az énekesnő nagymamája öngyilkosság miatt halt meg, mert mentális problémája volt. Ez akár azt is jelentheti, hogy Britney labilis személyiségét egyenes ágon örökölte.

A józan eszét teljesen elvesztő énekesnő legújabb ötlete, hogy két kínai árvát szeretne örökbefogadni, mert családra vágyik. A sors azonban örökbefogadási terveit keresztülhúzza az énekesnőnek: lehetséges, hogy teherbe esett valamelyik barátjától.

A jövő rejtélye, hogy Britney fog-e valaha még tündökölni: új albuma, a Blackout megbukott, egyetlen élő fellépése az MTV VMA gálán pedig borzalmasra sikerült: a túlsúlyos, zavartan mozgó és playbackelő Britney-t még kollégái is szánakozva figyelték a páholyokból. Kérdés, hogy van-e út innen felfelé: lehet, hogy az utókor már csak egy egykor nagy pophercegnő tragédiáját fogja feljegyezni.

Ezt is szeretjük