Szívszorító, mit művelt Britney Spearsszel a riporter: a rajongók is dühöngenek
Britney Spears 2003-ban adott interjút Diane Sawyernek.

britney-spears-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Britney Spears életéről egy új dokumentumfilm jelent meg a Hulu streaming szolgáltatón Framing Britney Spears címmel. A The New York Times készítette el az alkotást, ami feldolgozza az énekesnő teljes életét a gyermekkorától napjainkig. A filmben hozzátartozók, menedzserek, ügyvédek és rajongók is megszólalnak, emellett számos archív felvételt is beletettek, hogy még teljesebb képet kapjanak az emberek a pop hercegnőjéről, aki a '90-es években egyik pillanatról a másikra hódította meg az egész világot, azonban a 2000-es években sajnos egyre több szomorú dolog történt vele, amelyek miatt a karrierje is veszélybe került.

2007-ben idegösszeroppanást kapott, majd eltiltották a gyermekeitől, végül édesapja gondnoksága alá került, a sztár azóta sem hozhat önálló döntéseket, pont ezért alapították meg a leglelkesebb rajongói a Free Britney mozgalmat. Sok rajongó a film megnézése után kifejtette a Twitteren a véleményét, hogy mennyire megérintette őket az énekesnő szívszorító története, akivel bizony a sajtó munkatársai sem bántak mindig kesztyűs kézzel. Nemcsak a paparazzók, hanem az újságírók közül is többen viselkedtek vele tiszteletlenül.

Britney Spears botrányos interjúja

2003-at írunk, ez év decemberében lett Britney 22 esztendős, így még piszkosul fiatalnak vallhatta magát, mégis már több zenei album, videoklip és turné is a háta mögött volt. Akkor már túl volt egy komoly szakításon, ugyanis Justin Timberlake-kel 1999 és 2002 között alkottak szerelmespárt, az újságok igazi álomduónak kiáltották ki őket, szétmenésük után a sajtó úgy kommunikálta, azért lett vége a kapcsolatuknak, mert Spears félrelépett Wade Robson koreográfussal. Timberlake Cry Me A River című dalában is tett erre való utalásokat.

Amikor a szakítás után egy évvel Diane Sawyer újságíró leült az énekesnővel, hogy interjút készíthessen, a Timberlake szálra is rákérdezett, illetve több más kellemetlen dologgal szembesítette elég kemény stílusban. Az interjúból egy apró részletet mutatunk, itt már eltörött a mécses Britneynél.

Sawyer egyik kérdését így tette fel: "Széttörted a szívét (itt Justin Timberlake-re utalt - a szerk.). Valami olyat tettél, ami óriási fájdalmat és rengeteg szenvedést okozott neki. Mit műveltél?" Nyilván itt az újságíró szavaiból érződött, hogy Timberlake pártján állt, és a sztárt a rossz, hűtlen lány szerepébe helyezte egyből azzal, hogy ítéletet mondott róla.

Valószínűleg mindezt úgy tette, hogy egyáltalán nem ismerte Britney nézőpontját, ami lehet, egy teljesen más megvilágításba helyezte volna az egész történetet. A szakításuk okát akarta kihúzni az énekesnőből, azonban mindezt sokkal finomabban és egyszerűbben is megfogalmazhatja egy újságíró, anélkül, hogy pálcát törne az interjúalany felett, például így: "Miért lett vége a kapcsolatotoknak?"

A cikk az ajánló után folytatódik

A beszélgetés során volt több másik durva pillanat is, például felhozta azt, amikor Britney azt kommunikálta, hogy házasságig vár az első szexuális élményével: "Ha most a kishúgoddal beszélnél, és azzal a lánnyal, aki megfogadta, hogy szűz marad a házasságáig, szerinted most mit mondanál erről nekik?" Kritizálta az öltözködési stílusát is, és azt, hogy ruha nélküli fotózást vállalt el, a Rolling Stone magazin 2003-as októberi számában csak egy fehérneműalsót viselt.

Emellett szembesítette Kendall Ehrlich, Maryland akkori kormányzójának felesége szavaival, aki a popsztár halálát kívánta. Az asszony úgy fogalmazott Britneyről, hogy szíve szerint főbe lőné. Utóbbi állításon az énekesnő meglepődött, és nem értette, miért kívánna neki bárki ilyen rosszat. Erre Sawyer ezt mondta: "Mert te példát mutatsz a gyerekeknek, és ezzel megnehezíted a szülők dolgát".

A rajongók közül számos ember kiakadt a Diane Sawyer interjún, amit valószínűleg napjainkban egy húszas évei elején járó, még önmagát kereső fiatal hírességgel már nem biztos, hogy megtennének az újságírók.

"Még nem láttam a Britney-dokumentumfilmet, viszont a Diane Sawyer interjút teljes egészében megnéztem. Undorító az egész. A nőgyűlöletre épül, amihez egy másik nő asszisztál. Nem csodálkozom, Britney miért tűnt annyira elveszettnek. Mindnyájan elárultuk akkor őt, hogy hagytuk, így viselkedjenek vele.", "Most nézem a filmet, és tombol bennem a düh az undorító kérdések miatt, amiket a nemzeti televízióban feltettek neki. A paparazzók nyilván mérgező emberek, ráadásul nem is újságírók, de emlékezzünk, amikor Diane Sawyer csak úgy megkérdezte tőle, hogy mit művelt Timberlake szívével! Szegény lány!", "Fájdalmas volt nézni ezt a régi interjút", "Kíváncsi vagyok, ha Diane Sawyer visszanézi ezt a régi riportját, mennyire szégyelli el magát. Nagyon gyenge munka lett!", "Sajnálom, de miért áll Sawyer egy olyan ember oldalára, aki szíve szerint holtan látná Britneyt?" - írták a Twitteren a felhasználók.

A 2000-es évek modelljei napjainkban

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Tyra Banks, Kate Moss vagy Gisele Bündchen.

Ezt is szeretjük