A Queen gitárosa szívinfarktust kapott: Brian May az állapotáról vallott
Brian May az Instagramon vallott rajongóinak egészségügyi állapotáról.

brian may cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Queen imádott gitárosára, Brian Mayre rájárt a rúd az elmúlt időszakban.

A hónap elején Instagramján közölte, hogy megsérült a nagy farizma, ami miatt még járni sem tudott, emiatt kórházi ellátásra szorult. Sajnos egy másik egészségügyi probléma is közbejött, szívinfarktust kapott.

Brian May szívinfarktusáról vallott

Közösségi oldalára feltöltött egy videót, amelyben bevallotta, hogy szívinfarktust kapott. Úgy fogalmazott, hogy ez egy enyhébb, csendes verziója volt a szívinfarktusnak, hiszen nem okozott nála komolyabb gondokat. 40 percig szúrt és szorított a mellkasa, nagyon izzadt, a karjait is fájlalta.

Kórházba szállították, ahol szerencsére gyorsan megvizsgálták.

- Nagyon nagy nyomás volt, mert kiderült, hogy három artériám túlterhelt, és fennáll annak a veszélye, hogy blokkolják a szívem vérellátását.

Döntés elé állították a szakemberek, kétféle opció közül választhatott: vagy nyitott szívműtéten, vagy stent-beültetésen esik át. Utóbbi egy csőszerű eszköz, amit azért helyeznek el az érben, hogy az ne szűküljön össze. Végül a beültetést választotta.

Mióta megcsinálták a beavatkozást, sokkal jobban érzi magát, úgy élte meg, mintha nem is esett volna át a beavatkozáson. A videóban az orvosoknak is megköszönte, hogy ilyen gyorsan segítettek rajta.

Ő volt Freddie Mercury nagy szerelme

Képes összeállításunkban megnézheted, ki volt Freddie Mercury nagy szerelme az utolsó éveiben.

Ezt is szeretjük