Ki volt az a tinifiú a Bosszúállók: Végjáték végén? Szívszorító a kiléte
Ezt a szereplőt nem ismerték fel a rajongók, pedig igazán fontos karakter.

bosszuallok-vegjatek-kisfiu-temetes-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

11 év munkája a múlt héten hozta meg gyümölcsét, amikor bemutatták a Marvel-univerzum legjobban várt filmjét, a Bosszúállók negyedik részét, a Végjátékot, melyben kiderült, mi lett a legyőzhetetlennek tűnő főgonosz, Thanos sorsa, és vajon sikerült-e visszahozni a szuperhőscsapatnak a hamuvá vált szeretteiket.

Figyelem: durva spoilerek következnek, ezért ha még nem láttad a filmet, és/vagy nem akarod lelőni a csavart magadnak, akkor ne olvasd tovább, mert nem szeretnénk elrontani az élményt.

Ez történt a Bosszúállók: Végjátékban - Spoiler!

Öt év telt el azóta, hogy Thanos egy csettintéssel kiirtotta a lakosság felét, és el kellett búcsúznunk olyan szuperhősöktől is, mint a Fekete Párduc, Doctor Strange, a Skarlát boszorkány, Pókember, Sólyom, Hadigép és a Tél katonája, Bucky Barnes. A Vasember, Tony Stark és Nebula az űrben rekednek, ahonnan végül Marvel kapitány menti meg őket a halál küszöbéről. Tony visszatérve nem a régi, végleg leveti a páncélját, és családot alapít szerelmével, Pepper Pottsszal.

Sokan próbáltak túllépni a tragédián, és új életet kezdeni, de a Bosszúállók többsége azóta is keresi a megoldást arra, hogy fordíthatnák vissza a varázslatot, ami milliók életét vette el. A kulcs végül a Hangya, Scott Lang lesz, aki egy óvatlan patkány segítségével visszatér a kvantumvilágból, ahol a csettintés előtt bent ragadt, és előadja a többieknek, hogy szerinte a portálon át történő utazás, ami szabadon értelmezi a tér és idő fogalmát, lesz a megoldása a problémának.

A csapat zsenijét, Starkot kérik fel, hogy segítsen, de Tony határozottan nemet mond. Később persze, csak nem hagyja nyugodni az időutazás-kérdéskör, és rájön, hogy mehetnének vissza a kövek korábbi lelőhelyeire, jóval azelőttre, hogy Thanos megtalálta volna őket. Egy feltétellel segít: ha a jelenlegi idősíkon nem változtatnak, és a lánya, aki a csettintés után született, életben marad.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

"The Power of Spectacle" A review of Russo Brothers' "AVENGERS: ENDGAME" (2019) - Part 2/2 Thanos continues to be one of the most enigmatic villains in recent cinematic history. Only Josh Brolin can pull off delivering grand Shakespearean monologues while in a motion-capture unitard and still intimidate the sharpest smart-asses in the universe. So kudos to MCU for finally pulling off a fully realized villain. It is in the second act when the film gets murky. It introduces a 'time travel heist' - so messy narrative was a given. Most of the butterfly-effects are ignored in favour of plot contrivances. And I could allow it if the holes were not so obvious. Characters bump into their own past selves creating paradoxes which in the end have no effect and are ignored. Characters borrow key items from people in the past without it affecting the present in any way. The same infinity stones that would kill Ronan and the other shop girl just because they touched them are now being carried in bare hands by Hawkeye and Hulk and later on in a relay-race between the entire Avengers core cast. I can accept Cap being acknowledged worthy to lift Thor's hammer, but the power to wield lightning as well was not supposed to come as an attachment to it! Lightning is something that only the God of Thunder - Thor - was supposed to have any control over. And so on and so forth, the film is marred with inconsistencies and plotholes within the movie as well as across the other MCU films. But at the end of the day it's pure spectacle overshadowed all it's imperfections. The third act finally lived up to the grand closure that the bleak ending of Infinity War promised. As one by one, the various characters popped into the last battle through Dr.Strange's gazillion, aesthetically pleasing, time portals my brain shut off to the stacking pile of doubts and questions and gave way to the pure emotion and adrenaline rush of the big purple baddie being punched by all the tiny good guys. It is the audience that makes Endgame what it is. Erupting in rave cheers as Thanos crumpled to dust. Deadpool saw a superhero breaking the fourth wall. Endgame saw the fans doing that in return.

wrymerwatch (@wrymerwatch) által megosztott bejegyzés,

A Bosszúállók tagjai kétfős csapatokban visszamennek az időben, és megszerzik a végtelen köveket, a tér, az erő, a valóság, az elme, az idő és a lélek kövét. Az utóbbiért fel kellett áldozniuk egyiküket, és végül Natasha Romanoff - azaz a Fekete özvegy - úgy dönt, hogy ő adja az életét, hogy a többiek visszatérhessenek. Az egy személyben egyesült Hulk és Bruce Banner felhúzza az aranykesztyűt, és a második csettintés helyreállítja a lakosság és az élővilág eredeti számát. Bannert nagyon megviseli a kesztyűben összpontosuló kövek ereje, ahogy annak idején Thanost is, ezzel kiderül, hogy egy mezei, földi halandó bele is halna a használatába.

Persze, itt még nem volt vége a történetnek, hiszen le kellett győzniük Thanost, akinek a jelenbeli énjét ugyan legyőzték a film elején, de a múltbeli verziója ugyanúgy a kövek nyomában járt. Vajmi kevés esélyük volt a sikerre: a Végtelen háborúban már kiderült, hogy a jövőlátó Doctor Strange szerint 14 millió 605 verzióból csupán egyetlen esetben győzedelmeskedtek, a többi alternatívában mind elbuktak.

Minden, korábban elporladt karakter visszatér a csatára, melynek tetőpontján Doktor Strange egyetlen ujjmozdulattal figyelmezteti a Vasembert, Tony Starkot, hogy ez az egyetlen verzió, amiben legyőzhetik Thanost, Stark pedig rögtön rájön, hogy neki kell cselekednie. Ellopja főgonoszunktól a köveket, és a saját páncéljáéra helyezi őket, majd csettint, hogy eltüntesse Thanost és a seregét. Ugyan visszahozta a szeretteit, és megmentette a világot, de belehalt a kövek erejébe.

Ki volt az a fiú a temetésén?

Tony Stark magára hagyta Peppert, és közös kislányukat, Morgant. Végignézzük a temetését is, amin az összes szuperhős jelen van, mind közösen gyászolják az elhunyt hőst. Volt azonban egy résztvevő a temetésen, akiről a rajongók nem tudták, hogy kicsoda. Leghátul állt egy gyásztól lesújtott srác, akinek a kilétére sok tipp érkezett: voltak, akik azt hitték, hogy ő a tinédzser Tony Stark, akit kicsit megkavart az időutazás, és ebben a verzióban tért vissza.

A valóság azonban sokkal egyszerűbb - és szomorúbb - ennél. A Vasember harmadik részében ugyanis Tony összeismerkedik egy hozzá hasonlóan barkácsrajongó kisfiúval, Harley Keenerrel, akit később a legjobb barátjaként emleget, sőt, a segítségéért cserébe felturbózza a garázsában buherált találmányait, és high-tech kütyükkel és egy menő autóval is meglepi a srácot. Mint kiderült, a szomorú tini nem más, mint az idő közben felcseperedett Harley, aki szintén odautazott, hogy meggyászolja barátját, a Ezermestert.

A főszereplők összegyűltek a premieren

Nézd meg a fotókat a Bosszúállók: Végjáték premieréről!

Coverfotó és ajánlóképek: Northfoto.

Ezt is szeretjük