Így megváltozott a Boney M. énekesnője - Már 70 éves Marcia Barrett
Marcia Barrett egészen a nyolcvanas évek második feléig volt a zenekar tagja.

boneyM-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Boney M. popegyüttes a mai napig elképesztő népszerűségnek örved nemcsak Európában, de az ázsiai, afrikai és arab országokban is, szinte nincs olyan generáció, aki ne dúdolná előszeretettel a banda örökzöld slágereit.

Így néz ki ma a Boney M. énekesnője

Az 1975-ben alakult eurodiszkós csapat Frank Farian német producer ötlete volt, aki négy jamaicai születésű énekest kért fel, hogy legyenek az együttes tagjai. Így került az eredeti felállásba Marcia Barrett, Liz Mitchell, Maizie Williams és Bobby Farrell - utóbbi kettő főként táncprodukciójával és rikító kosztümjeivel járult hozzá a Boney M. sikereihez.

Első nagylemezüket 1976-ban adták ki Take the Heat Off Me címmel, aminek meglehetősen langyos volt a fogadtatása. Ugyanebben az évben jelent meg kislemezük Daddy Cool címmel, ami a következő héten már a nyugatnémet slágerlista élén szerepelt, és beindította az együttes karrierjét. A ’70-es évek végére már a diszkókorszak egyik legsikeresebbje, és a legendás svéd popcsapat, az ABBA legnagyobb vetélytársa volt az együttes.

Maizie Williams, Marcia Barrett, Liz Mitchell and Bobby Farrell - azaz a Boney M. 1979-ben.
Maizie Williams, Marcia Barrett, Liz Mitchell and Bobby Farrell - azaz a Boney M. 1979-ben.
Fotó: Jorgen Angel / Getty Images Hungary

Fennállásuk alatt a Boney M. futószalagon gyártotta az olyan örökzöldeket, mint a Sunny, Ma Baker vagy a Bahama Mama, melyek ma is minden házibuli és szórakozóhely nélkülözhetetlen retró zenéjéhez tartoznak. Bár a diszkózene háttérbe szorulása az 1980-as évek első felében a Boney M.-et is érzékenyen érintette, az együttes ebben az évtizedben is többször szerepelt a sikerlistákon.

1982-ben Bobby Farrell kilépett a zenekarból egy időre, helyette a ghánai születésű Reggie Tsiboe-t vették be a csapatba tátogó táncosfiúnak - egy idő után derült ki, hogy remek hangja van, így az 1986-ban megjelentetett karácsonyi albumon olyan örökzöld slágereket énekel, mint a Kalimba de Luna vagy a Happy Song.

Marcia Barrett énekesnő hetvenévesen is jól tartja magát

Marcia Barrett egészen a nyolcvanas évek második feléig volt a zenekar egyik legikonikusabb énekesnője. A Boney M. 1986-os első feloszlása után ugyanis kilépett néhány évre az együttesből. A kilencvenes évek elején rákbetegsége miatt nem tudott turnézni a bandával, majd, miután meggyógyult, szólókarrierbe kezdett: első önálló lemeze 1999-ben jelent meg Survival címmel, amit 2005-ben egy második album követett.

Marcia Barrett 1979-ben és napjainkban.
Marcia Barrett 1979-ben és napjainkban.
Fotó: Rob Taggart/Central Press/Getty Images, Facebook.com/Marcia Barrett Boney M.

Marcia Barrett 2018-ban ünnepelte hetvenedik születésnapját, ennek apropójából írta meg önéletrajzi könyvét Forward - My life with and without Boney M. címmel. Az énekesnő aktív a közösségi oldalakon, rendszeresen tesz közzé bejegyzéseket és fotókat Facebook-oldalán. Látszik, hogy a mai napig elképesztő formában van, és stílusérzékéből semmit sem veszített az elmúlt évtizedekben.

Az ABBA énekesnője is jó formában van

Fantasztikus fotó készült az ABBA gyönyörű énekesnőjéről is. Elvarázsolta a rajongókat!

Ezt is szeretjük