Végül legyőzte a veserák Bobby Charlest
Bobby Charles halálának pontos okát nem közölték, de annyit elmondtak, hogy cukorbetegségben szenvedett, és felépülőben volt a veserákból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. január 14-én, csütörtök reggel hetvenegy évesen elhunyt Bobby Charles, jelentette be a szomorú hírt Karen Johnson újságíró. A legendás énekes-dalszerző halálának pontos okát nem közölte, de annyit elárult, hogy Charles cukorbetegségben szenvedett, és éppen felépülőben volt veserákjából.

Bobby Charles eredetileg Robert Charles Guidry néven látta meg a napvilágot 1938. február 21-én a louisianai Abbeville városában. Gyerekkorában óriási hatást gyakorolt rá Hank Williams countryzenéje, életét pedig örökre megváltoztatta, amikor tizenöt éves korában élőben hallotta Fats Dominót.

Sokan feldolgozták dalait

Előadóként és dalszerzőként olyan örökzöld slágerek fűződnek a nevéhez, mint a See You Later Alligator, amit a Bill Haley and The Comets is feldolgozott, illetve a Fats Dominónak írt Walking to New Orleans.

Az 1950-es években ő adta elő az I Don’t Know Why I Love You But I Do című dalt, amit később Clarence Frogman Henry dolgozott fel, és végül ez a változat került fel a Forrest Gump filmzenei albumára.

Kimaradt a koncertfilmből

1976. november 26-án őt is felkérték, hogy lépjen fel a The Band búcsúkoncertjén, amiről Martin Scorsese forgatott egy ma már klasszikusnak számító zenés filmet The Last Waltz címen. A fellépésen Dr. John és a The Band közreműködésével a Down South in New Orleans című dalt énekelte el, ám előadása végül kimaradt a filmváltozatból.

Karen Johnson közölte, hogy a jövő hónapban jelenik meg új lemeze, amelyről Charles halála előtt egy héttel azt mondta neki, hogy ez lesz élete eddig legjobb albuma. Bobby Charlest négy fia gyászolja, temetéséről később intézkednek.
Ezt is szeretjük