Elhunyt Richard Blackwell, akitől 50 éven át rettegtek a sztárok
Az idők során rengeteg hírességre ráhúzta a vizes lepedőt, szókimondásával sokakat vérig sértett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Richard Blackwell, vagy ahogy szimplán emlegették, Mr Blackwell nem véletlenül volt rettegett alakja a celebvilágnak.

Neki köszönhették ugyanis a sztárok, hogy majd' fél évszázadig évről évre megjelent a Legrosszabbul öltözött hírességek lista, melynek összeállításánál nem számított sem státusz, sem tehetség.

A gyerekszínészből lett divattervező, zsurnaliszta és kritikus élvezettel köszörülte nyelvét az ünnepelt sztárok ruhatárán.

Előtte nem léteztek tabuk, olyan nagy neveket is cikizni mert, mint Marilyn Monroe, Sophia Loren, Elizabeth Taylor vagy újabban Victoria Beckham, akit egyébként legutolsó listájának az élére tett.

Karrierjét véletlenek sorozatának köszönhette: bár végül kivágták jeleneteit az 1950-es Vendetta című filmből, annak forgatásán ismerkedett össze Robert Spencerrel, aki élet- és üzlettársa lett.

Senkit nem kímélt

Vele hoztak létre egy tehetségkutató ügynökséget, és Blackwell az általuk felfedezett énekesnők ruháit kezdte el tervezni, majd szép lassan kiterjesztette ezt a vonalat a mozisztárokra is.

Egy évtizeden belül közkedvelt dizájnere lett a hírességeknek, így történt aztán, hogy 1960-ban az American Weekly magazin felkérte, ugyan már, nevezze meg a tíz, általa legrosszabbul öltözöttnek tartott sztárt. Innentől fogva jelent meg Mr Blackwell listája, és szinte nem volt olyan híresség a történelemben, aki legalább egyszer ne lett volna céltáblája epés megjegyzéseinek. Brigitte Bardot, Barbra Streisand, Bette Midler és Madonna egyaránt megjárták a listát, tavalyelőtt pedig Britney Spears és Paris Hilton kerültek a lista legtetejére.

Bár a legjobban öltözöttek listáját is rendre összeállította, ez sosem váltott ki nagy visszhangot.A 86 éves férfi már egy ideje betegeskedett, augusztus elején szállították kórházba, miután elájult és kómába esett otthonában, végül egy bélfertőzés kiváltotta komplikációk okozták halálát.
 
A top tíz legpocsékabbul öltözött sztár a tavalyi évben: Victoria Beckham, Amy Winehouse, Mary-Kate Olsen, Avril Lavigne, Fergie, Kelly Clarkson, Eva Green, Jessica Simpson, Lindsay Lohan és Alison Arngrim.
Ezt is szeretjük