A 10 legbizarrabb árverési tárgy
Pirítós, hajtincs, kutyaágy
Te mennyit adnál Justin Timberlake félig megevett pirítósáért? Van, aki rengeteget fizetett érte!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint minden kultusz, a sztárok iránti feltétlen rajongás is kitermelte a maga relikviáit. Az internetes aukciós portálok felbukkanása pedig a lehetőségek végtelen tárházát nyitotta meg. Lássuk a tíz legkülönösebb sztár-relikviát, melyet valaha feltettek árverésre!

10. David Bowie Ziggy Stardust fellépőruhája

A rock merev tekintetű kaméleonja a hetvenes években a legnagyobb világsztárok közé emelkedett, mikor megalkotta Ziggy Stardust, a rockisten figuráját.

Rockisten a '70-es évekből: David Bowie mint Ziggy Stardust

A transzvesztita pózokban tetszelgő, csillogó ruhákban fellépő Bowie-ból ikon lett, majd néhány év múlva elege lett a karakterből. A ruha és a hírnév megmaradt, előbbit el is árverezték.

Leütési ár: 10 800 font = 3 millió 730 ezer forint

9. Frank Sinatra parókája

Minden idők egyik legnépszerűbb szólóénekesének haja sem tartott örökké, de a hiú olasz származású szupersztár a kopaszodás helyett a parókák mellett tette le a voksát. A barna, eredetiségi tanúsítvánnyal ellátott darab a kilencvenes évekből származik, eladója pedig Sinatra parókáinak egykori kezelője volt.

Leütési ár: 2000 font = 690 ezer forint

8. Geri Halliwell dressze

Ginger Spice-ot szeplői és vörös haja mellett elsősorban a brit zászlót mintázó miniruhájáról ismerte fel mindenki, mikor a Spice Girls berobbant a zenei életbe.

A Spice Girls 1997-ben: Geri az Union Jack ruhában

Geri az eredeti ruha kissé kiigazított változatát azóta is viseli a lányok fellépésein, de az eredeti dressz megtalálta az útját egy jótékonysági aukcióra. Megfelelő holdjáró cipővel kombinálva mindenkiben visszaidézi a kilencvenes éveket!

Leütési ár: 41 000 font = 14 millió 150 ezer forint

7. Marilyn Monroe születésnapi ruhája

Minden idők egyik legnagyobb szexszimbólumának ruhája egy legendás eseményen is jelen volt: Marilyn ebben a fehér, testhezálló ruhában énekelte el a Happy Birthdayt a szintén tragikusan fiatalon elhunyt John F. Kennedynek. Nem meglepő módon, az árverésre bocsátott ruha csillagászati összegért kelt el.

Leütési ár: 583 000 font = 202 millió 392 ezer forint

6. Elvis kabátakasztója

A Király nevével mindig, mindent el lehetett adni, de néhány tárgy azért már szinte túlzás: a kissé bizarr árverési tárgyon ugyanis az a ruha függött, melyben Elvist eltemették! A nevezetes kabátakasztó nem hányódott sokáig az interneten: egy gyűjtő hamar komoly összeget szánt rá.

Leütési ár: 7 500 font = 2 millió 590 ezer forint

5. Ozzy kutyaágya

Aki nézte az Osbournes valóságshow-t, annak nem jelentenek újdonságot a már kissé totyakos rocksztár neveletlen és fékezhetetlen kutyái.

Arra, hogy néha mégis pihennek, itt a bizonyíték: egy Elton John által ajándékozott, négyszemélyes kutyaágy!

Leütési ár: 1 150 font = 397 ezer forint

4. A korpás George Harrison fotója

Valódi Beatles-relikvia: a gitáros az együttes fodrászának, Betty Glasgow-nak dedikálta egy fotóját, melyre a következő aláírást véste: Korpás George Harrison. Mikor Betty Glasgow felajánlotta a fotót a gyűjtőknek, őrült vetélkedés indult meg a fotóért, és egy szerencsés rajongó meg is vette azt nem épp potom áron.

Leütési ár: 6 500 font = 2 millió 246 ezer forint

3. John Lennon hajtincse

Újabb gyöngyszem – illetve hajszál – a Glasgow-gyűjteményből. Lennon tincse szintén a sztárfodrász kollekciójából került ki, és még Harrison fotójánál is jobban hajtottak érte.

Lennon hajtincse, a rocklegenda aláírásával

Az akár amatőr DNS-vizsgálatra is használható tincs árától még az aukció szervezőinek haja is kihullott valószínűleg.

Leütési ár: 24 000 font = 8 millió 295 ezer forint

2. Madonna csúcsos melltartója

Ha Lennon tincsét drágának neveztük, Madonna melltartójának ára egész egyszerűen csillagászati: az énekesnő nevezetes, Jean-Paul Gaultier tervezte csúcsos cicifixe hatalmas érdeklődést váltott ki annak idején a Material Girl turnén. Majd később az árverésen is: boldog új gazdája nem átallott fontban hétszámjegyű összeget fizetni érte!
 

Leütési ár: 1 millió font = 345 millió 655 ezer forint

1. Justin Timberlake pirítósa

Némi szemráncolást a lista többi tárgya is kelthet, de az első helyezett megközelíthetetlenül bizarr.

Millió a piritósáért: Justin rajongói mindent megvesznek.

Egy élelmes rajongó magához ragadta a popsztár élelmét – illetve kissé megrágcsált pirítósát, majd azon lendülettel fel is rakta az eBayre.

Tán még ő is meglepődött, mikor őrült összegű ajánlat érkezett az egy New York-i rádióállomáson felszolgált reggelire. Levonhatjuk a következtetést: Timberlake-nek még a fognyoma is aranyat ér!

Leütési ár: 3100 font = 1 millió 71 ezer forint
Ezt is szeretjük