Steve Irwin 24 éves lányát súlyos betegsége miatt műtötték meg: egyik orvosa nem bízott a gyógyulásában

Bindi Irwint az endometriózisa miatt műtötték meg.

bindi-irwin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Steve Irwin, a tragikusan elhunyt krokodilvadász lánya, Bindi Irwin szívbe markoló posztot osztott meg Instagram-oldalán.

A kórházi ágyából fekve jelentkezett be: bevallotta, hogy az endometriózisa miatt kellett kés alá feküdnie.

Bindi Irwin vallomása az endometriózisáról

Sokat töprengett azon, hogy nyilvánosságra hozza-e, milyen egészségügyi problémával küzd, de úgy érezte, érdemes ezt megtennie, hogy a sorstársainak segítsen, és reményt nyújtson nekik.

- Tíz éven keresztül leküzdhetetlen fáradtsággal, fájdalommal és hányingerrel küzdöttem. Nagyon hosszadalmas út volt, hogy folyamatosan pozitív maradjak, és elrejtsem a fájdalmam. Az elmúlt tíz év alatt számtalanszor jártam orvosi vizsgálatokra, tesztekre, ultrahangra és társaira - mesélte.

Volt olyan szakember, aki egyáltalán nem bízott abban, hogy valaha is rendbe jöhet, helyette azzal jött, törődjön bele, hogy nőként komoly fájdalmakat kell átélnie, amikor éppen menstruál.

- Egy orvos azt mondta nekem, hogy nőként ez egy olyan dolog, amit el kell fogadnom, erre feladtam a küzdelmet, és megpróbáltam a fájdalommal együtt létezni.

GettyImages-1186481680
Fotó: Bradley Kanaris / Getty Images Hungary

Egyik barátnője segített neki, hogy visszaszerezze a régi életét. Rábeszélte, hogy feküdjön kés alá.

- Úgy döntöttem, hogy átesek egy műtéten az endometriózis miatt. Ijesztő volt elmenni az operációra, de tudtam, hogy nem élhetek már így tovább. Az életem minden egyes része darabokra hullott a fájdalom miatt. A történetet rövidre zárva: 37 elváltozást, néhány nagyon mélyen volt, és nehezen is lehetett őket kiszedni, és egy csokoládécisztát (alvadt vér a beltartalma - a szerk.) távolítottak el.

A műtét után az orvosa meg is kérdezte tőle: hogy tudott ilyen fájdalmakkal együtt élni? 

Köszönetet mondott a családjának és a barátainak, akik mindvégig támogatták mindenben, illetve az orvosoknak és a nővéreknek is hálálkodott, amiért hittek a fájdalmában. Tisztában van azzal is, hogy nők milliói küzdenek ezzel a betegséggel, és sokakat bélyegeznek meg emiatt.

- Lehet, hogy a dolgok kívülről szépnek tűnnek, ha betekintést nyerünk valakinek az életébe, de ez nem mindig van így. Kérlek, légy udvarias, és állj meg egy pillanatra, mielőtt megkérdeznél engem vagy bármilyen más nőt, hogy mikor lesz újabb gyereke. Mindazok után, amin a testem keresztülment, rendkívül hálás vagyok, hogy megszületett a gyönyörű lányunk.

Az Alkonyat gyereksztárja

Csodáld meg te is az átalakulását, nézegess friss képeket MacKenzie Foyról, aki ma is elképesztően szép.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük