Benny Hill fiatalon meglepően jóképű pasi volt - Felismernéd a humoristát?
Benny Hill szkeccsekre épülő, humoros sorozatát az egész világon imádták.

benny-hill-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Benny Hill a világ egyik legismertebb humoristája volt, akinek műsora, a The Benny Hill Show húsz éven át futott a brit Thames Televisionnél, illetve a világ több száz országában.

Legtöbben úgy emlékszünk rá, mint a duci, grimaszoló, dús keblű hölgyeket stírölő nevettetőre, ám fiatalon meglepően jóképű férfi volt.

Így nézett ki Benny Hill fiatalon

Benny Hill 1924-ben született Southamptonban. Egy időben apja és nagyapja is cirkuszi bohóc volt, így a nevettetésre való hajlam a vérében volt. Már a seregben is sokat szórakoztatta katonatársait. A második világháború befejezését követően dolgozott eladóként, tejesemberként és amatőr színészként is.

Benny Hill huszonévesen, és, ahogy a világ ismerte.
Benny Hill huszonévesen, és, ahogy a világ ismerte.

1949-ben, 25 évesen debütált a televízióban a Hi There című műsorban, az ötvenes években rádiós műsorvezetőként dolgozott, majd 1955-ben kapta meg a BBC-nél első saját TV-show-ját. 1969-ben szerződött le a Thames Televisionnel, ahol a The Benny Hill Show-t egészen 1989-ig sugározták. Humorának, paródiáinak nagy rajongója volt Charlie Chaplin, Michael Jackson, Burt Reynolds és Michael Caine is. Műsora annak fénykorában 21 milliós brit nézettséget produkált.

Poénjait azonban a kilencvenes évek közeledtével szexistának bélyegezték, ráadásul nemcsak a nőket ábrázolta egysíkúan, de műsoraiban rendszeres humorforrás volt más nációk kifigurázása, így a politikailag nem korrekt jelzőt is megkapta. A szkeccsekre épülő, humoros sorozatát így húsz év után levették a műsorról. Helyette Mr. Bean következett.

Nem sokkal ezt követően egészségi állapota romlásnak indult, túlsúlya miatt szívproblémái alakultak ki. Végül 1992 tavaszán bekövetkező halálát is szívinfarktus okozta. Benny Hill soha nem nősült meg, gyermekei nem születtek, magányosan hunyt el teddingtoni otthonában.

Ezt is szeretjük