Végül legyőzte a mellrák Barbara Rudnikot
A népszerű német színésznő négy hosszú évig küzdött a gyilkos kór ellen, ám szervezete végül feladta a küzdelmet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. május 23-án, ötvenéves korában elhunyt Barbara Rudnik, a német színészet egyik kiválósága. A Grimme-díjas színésznő több éve mellrákban szenvedett, végül szervezete feladta a küzdelmet.


Az 1958-as születésű sztár Kasselben nőtt fel, mígnem az érettségi után könyvklub-ügynökként Münchenbe vetődött. Ott megismerkedett a színművészeti főiskola diákjaival, akik biztatták, vágjon bele a színi szakmába.

1978-ban be is iratkozott a Zinner Studio növendékei közé, így kerülhetett be több tévés produkcióba is, de emellett különféle alkalmi munkákat is bevállalt, hogy eltartsa magát.

Sosem akarta feladni

Első emlékezetes szerepét 1981-ben kapta Beate Klöckner: Fejlövés című filmjében, amelyet a rákövetkező évben Cannes-ban is bemutattak. A mozi meglendítette a karrierjét, ezután mind a filmes, mind a színházi szereplések száma megnőtt.

Az 1983-as Anja című filmmel egyenesen a német Lauren Bacallnak kiáltották ki a tehetséges színésznőt, aki innentől fogva válogathatott a főszerepek között.Az egészestés tévéfilmek, mint a Homokember, a Veszélyes igazság, Viharos idők vagy a 2001-es Gettókölykök mellett különféle német sikersorozatokban - Tetthely, Commissario Laurenti – is megfordult pályafutása során.

Bár 2005 decembere óta kínozta a mellrák, csak tavaly tavasszal vallotta be küzdelmeit a nagyközönségnek a Bunte hasábjain, állítása szerint azért, hogy másokba erőt öntsön.

Betegsége ellenére is igyekezett helytállni a szakmájában, még akkor is, amikor már parókát kellett viselnie, hogy elfedje a kemoterápia miatt megkopaszodott fejét. A nézők utoljára a 2007-es Keinohrhasen című vígjátékban láthatták a német szépfiú, Til Schweiger oldalán.

Temetésén, kívánsága szerint, az általa rendkívül kedvelt Bajor Filharmonikusok fognak játszani.

Ezt is szeretjük