Obamáék házassága nem volt fenékig tejfel, amíg a Fehér Házban éltek: az egykori elnök vallotta be
Barack Obama életrajzi könyvében írt házassága mélypontjáról.

barack-és-michelle-obama-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michelle és Barack Obama sokak számára igazi példamutató házaspárrá váltak, az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke és first ladyje között minden nyilvános szereplésükkor remek az összhang, látszik rajtuk, hogy jól kiegészítik a másikat, és szeretik, tisztelik egymást.

Ám ahogy a legtöbb házasság, az övéké sem tökéletes, sőt, amikor Obama 2009 januárja és 2017 januárja között az Egyesült Államok vezetőjeként látta el napi feladatait, ez az időszak rányomta a bélyegét a kapcsolatukra. 

Barack és Michelle Obama házasságát megviselte a nyolcéves elnökség

Barack Obama új memoárja A Promise Land címmel jelenik meg november 17-én, a kiadványból több külföldi bulvársajtó szemezgetett már, a HollywoodLife megírta, hogy Obamáék immár 28 éve tartó házasságát miképp viselte meg az az időszak, amíg a Fehér Házban éltek.

GettyImages-632185912
Fotó: Mark Wilson / Getty Images Hungary

- Éreztem Michelle-ben egy rejtett feszültséget, ami bár apróságnak tűnt, mégis folyamatosan jelen volt, akár egy rejtett gépezet halk lüktetése. Olyan volt, mintha a Fehér Ház falai közé bezárva minden korábbi csalódottsága összesűrűsödött, és még láthatóbbá vált volna.

Több okot felsorolt, hogy felesége miért lehetett szerinte gyakran feszült az Egyesült Államok first ladyjeként.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt az okozhatta, hogy éjjel-nappal a munkának éltem, vagy amilyen módon a politika kitette a családunkat a vizsgálatoknak és a támadásoknak, esetleg az is közrejátszott, ahogy a barátok és a családtagok másodlagos fontosságúnak ítélték meg az ő szerepét - vallotta be őszintén az életrajzi könyvében.

Gyakran voltak Obamának olyan éjszakái, amikor nem tudott elaludni, helyette az elnöksége előtti időkről nosztalgiázott.

- Akkor minden könnyebbnek tűnt köztünk, Michelle szinte megállás nélkül mosolygott, a szerelmünket kevésbé terhelték meg a körülmények.

A szívem hirtelen megfeszült annak gondolatától, hogy lehet, ezek az idők már sosem térnek vissza.

GettyImages-84379057
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

Bármekkora mélypont is volt ez az időszak házasságukban, szerencsére sikerült túljutniuk a nehézségeiken, miután 2017 januárjában beiktatták Donald Trumpot az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökeként, hatalmas teher esett le mindkettejük válláról. Azóta összetartóbbak, mint valaha.

Jill és Joe Biden friss szerelmesekként

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Jill és Joe Biden, amikor egymásba szerettek.

Ezt is szeretjük