80 fölött is fantasztikus formában a nőfaló B. B. King

A muzsikuslegenda három dolgot szeret igazán: Frank Sinatra zenéjét, a színpadot, no és a nőket.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

B. B. King néhány nap múlva, egészen pontosan július16-án, csütörtökön újra Budapesten lép fel, ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A blues veteránja a One More Time című turnéja keretében érinti a magyar fővárost – dániai, németországi, hollandiai koncertek után Prágából érkezik, majd Bécsbe utazik tovább.


Minden idők egyik legsikeresebb blues-gitárosa egy Mississippi állambeli ültetvényen látta meg a napvilágot majd’ 84 évvel ezelőtt, 1925 szeptemberében. Már kilencéves korától tanulgatta a gitározást. Ebben segítségére volt unokatestvére, Bukka White, aki szintén blues-zenészként vonult be a muzsika történelmébe.

Utcazenészből a blues királya

Átmeneti utcazenészkedés után a negyvenes években Sonny Boy Williamson rádióműsorában szerepelt, és saját programja volt a WDIA rádióban. Eleinte a Beale Street Blues Boy nevet használta, amit Blues Boy Kingre, majd B. B. Kingre rövidített.

Az ötvenes évektől félszáznál is jóval több albuma jelent meg, egyik legkedveltebb ezek közül a Live at the Regal. Számos listavezető slágerrel – Three O'Clock Blues, You Don’t Know Me – örvendeztette meg a műfaj kedvelőit.

Gyűjteményében tucatnyi arany-és platinalemez sorakozik, dalai 74 alkalommal kerültek fel a Billboard listájára. Művészetét pedig 15-ször jutalmazták a rangos Grammy-díjjal, melyet legutóbb a One Kind Favor című lemezéért vehetett át 2008-ban.

Ám nemcsak korongokon találkozhattak vele rajongói, hanem élő fellépéseken is. Állítólag eddigi, 52 éves karrierje során mintegy 15 ezer alkalommal állt közönség elé! A Blues Foundation életműdíjasát 1990-ben az akkori amerikai elnök, George Bush is kitüntette. A Rolling Stone magazin pedig minden idők 100 legjobb gitárosának listáján az előkelő harmadik helyen tarja számon.

Így néznek ki most a 80-as évek popsztárjai

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ami a magánéletét illeti, kétszer volt nős, de mindkét házassága hamar zátonyra futott, mivel egyik felesége sem tudta elviselni, hogy a koncertek miatt alig találkozik vele.

Az életvidám zenész egyébként igazi szoknyavadásznak számított az ötvenes években. A The Essence of B. B. King című lemezének belső borítója szerint 1956-ban 341 egyéjszakás kalandba bonyolódott az akkor 31 éves sztár.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezenkívül azt is beismeri, hogy élete során 15 gyermeket nemzett, és ezek közül egyiket sem a volt feleségeinek. Hogy közülük ki örökölte a híres papa tehetségét? Nos, ez már a jövő zenéje.

Ezt is szeretjük