80 fölött is fantasztikus formában a nőfaló B. B. King

A muzsikuslegenda három dolgot szeret igazán: Frank Sinatra zenéjét, a színpadot, no és a nőket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

B. B. King néhány nap múlva, egészen pontosan július16-án, csütörtökön újra Budapesten lép fel, ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A blues veteránja a One More Time című turnéja keretében érinti a magyar fővárost – dániai, németországi, hollandiai koncertek után Prágából érkezik, majd Bécsbe utazik tovább.


Minden idők egyik legsikeresebb blues-gitárosa egy Mississippi állambeli ültetvényen látta meg a napvilágot majd’ 84 évvel ezelőtt, 1925 szeptemberében. Már kilencéves korától tanulgatta a gitározást. Ebben segítségére volt unokatestvére, Bukka White, aki szintén blues-zenészként vonult be a muzsika történelmébe.

Utcazenészből a blues királya

Átmeneti utcazenészkedés után a negyvenes években Sonny Boy Williamson rádióműsorában szerepelt, és saját programja volt a WDIA rádióban. Eleinte a Beale Street Blues Boy nevet használta, amit Blues Boy Kingre, majd B. B. Kingre rövidített.

Az ötvenes évektől félszáznál is jóval több albuma jelent meg, egyik legkedveltebb ezek közül a Live at the Regal. Számos listavezető slágerrel – Three O'Clock Blues, You Don’t Know Me – örvendeztette meg a műfaj kedvelőit.

Gyűjteményében tucatnyi arany-és platinalemez sorakozik, dalai 74 alkalommal kerültek fel a Billboard listájára. Művészetét pedig 15-ször jutalmazták a rangos Grammy-díjjal, melyet legutóbb a One Kind Favor című lemezéért vehetett át 2008-ban.

Ám nemcsak korongokon találkozhattak vele rajongói, hanem élő fellépéseken is. Állítólag eddigi, 52 éves karrierje során mintegy 15 ezer alkalommal állt közönség elé! A Blues Foundation életműdíjasát 1990-ben az akkori amerikai elnök, George Bush is kitüntette. A Rolling Stone magazin pedig minden idők 100 legjobb gitárosának listáján az előkelő harmadik helyen tarja számon.

Ami a magánéletét illeti, kétszer volt nős, de mindkét házassága hamar zátonyra futott, mivel egyik felesége sem tudta elviselni, hogy a koncertek miatt alig találkozik vele.

Az életvidám zenész egyébként igazi szoknyavadásznak számított az ötvenes években. A The Essence of B. B. King című lemezének belső borítója szerint 1956-ban 341 egyéjszakás kalandba bonyolódott az akkor 31 éves sztár.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezenkívül azt is beismeri, hogy élete során 15 gyermeket nemzett, és ezek közül egyiket sem a volt feleségeinek. Hogy közülük ki örökölte a híres papa tehetségét? Nos, ez már a jövő zenéje.

Ezt is szeretjük