13 éves volt, amikor megszületett az első gyermeke! Azóta sem árulta el, ki az apa
Aretha Franklin élete mégsem olyan, amilyennek rajongói hiszik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világ a soul királynőjeként ismeri és szereti Aretha Franklint, aki eddig 18 Grammy-díjat tudhat magáénak, valamint ő volt az első nő, aki bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be.

A csillogó hírnév mögött egy valódi jégkirálynő, egy díva húzódott meg egy most megjelent könyv tanúsága szerint.

Leleplező könyv jelent meg

Az énekesnőt borzalmas személyiségnek írják le, aki folyton kínozta a testvéreit, és a vele dolgozó embereket is az őrületbe kergette folyamatos dühkitöréseivel és féltékenykedésével. Állítólag mindenkinek nekimegy, aki nem hódol be neki, és nem tartja őt a legjobbnak.

A Respect című könyv, melyet David Ritz írt szemtanúk és az énekesnőhöz közel álló emberek elbeszélései alapján, lerántja a leplet a zaklatott gyerekkoráról is.

Aretha Franklin édesapja lelkész volt, ám gyülekezetét csak szexcirkusznak hívta akkoriban mindenki. Az énekesnő mindössze 12 éves volt, amikor először teherbe esett, és az a pletyka járta, hogy saját édesapjától. Még nem volt 13 éves, amikor megszületett a fia, Clarence, 15 évesen pedig második gyermekét is a világra hozta.

Az énekesnő maga is bevallotta, hogy szexfüggő lett, miután anyja elhagyta a családot apja kicsapongó élete miatt, és mert még a templomban is más nőkkel szexelt. Aretha többször látta az apját az ilyen légyottokon, és azt hitte, ez a természetes viselkedési minta.

Bármit hajlandó lett volna megtenni

Franklin kimaradt az iskolából is, mert úgy gondolta, nincs rá szüksége ahhoz, hogy világhírű énekesnő legyen. Bármit hajlandó is volt megtenni a sikerért, bátyja, Cecil szerint ez hajtotta őt Ted White karjaiba is, aki Detroit hírhedt stricije volt.

A férfi meglátta a fiatal lányban a kínálkozó lehetőséget és a tehetséget, és feleségül vette. Miután megszületett a közös fiuk, a kapcsolat végképp megromlott, és az énekesnő hazaköltözött az apjához.

1967-ben hatalmas sikert ért el Respect című dalával, ám a várva várt álomélet még mindig elkerülte. Elkeseredésében keményen inni kezdett. Az alkohol miatt az egyik koncertjén leesett a színpadról, és összetörte magát, ám még ekkor sem gondolt arra, hogy segítséget kellene kérnie függősége miatt.

1968-ban hivatalosan is elvált White-tól, ekkor már egy énekessel, Dennis Edwardsszal randevúzott titokban. Az ivást is sikerült mérsékelnie - nem abbahagynia -, ugyanis kiderült, ismét gyermeket vár. Mégsem Edwardsszal költözött össze, hanem menedzserével, Ken Cunninghammal.

Zabolátlan életvitelét így is folytatta, gyakorta meg sem jelent a koncerteken, hetekre eltűnt, és olyan is előfordult, hogy egy kórházban találtak rá testvérei.

Bár a tehetsége tagadhatatlan volt, stábja életét is megkeserítette, mivel sohasem bízott magában eléggé. Ebből kifolyólag pedig a végletekig féltékeny volt, gyűlölte az összes kolléganőjét.

Barbara Streisandot és Diana Rosst folyamatosan szidta, de még Whitney Houstonra is azt mondta, ostoba és éretlen, akinek nem sok hangja van. 2008-ban Beyoncéval is összeveszett a Grammy-díjátadón, a Single Ladies előadója ugyanis Tina Turnert merészelte királynőnek hívni. 

Ezt is szeretjük