Ma 70 éves Anna hercegnő: Erzsébet királynő lánya fantasztikusan festett szülinapos címlapfotózásán
Anna hercegnő 1950. augusztus 15-én született.

anna-hercegnő-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő három fiúnak, Károlynak, Andrásnak és Eduárdnak, illetve egy lánynak, Annának adott életet. A hercegnő 1950. augusztus 15-én látta meg a napvilágot, így számára a mai nap különlegesebb a többinél, hetvenéves lett.

Anna hercegnő ma 70 éves

Míg két évvel idősebb bátyja, Károly mindig is csendesebb és visszahúzódóbb típusba tartozik, addig ő pont az ellenkezője. Ami a szívén, az a száján habitus jellemző rá, szókimondó és vagány stílusát édesapjától, Fülöp hercegtől örökölte. Igazi sportos alkat, 1976-ban történelmet írt azzal, hogy ő vett részt a királyi családból először sportolóként a nyári olimpián, amit Montrealban rendeztek meg. A brit lovastusa csapatának tagjaként versenyzett. A hercegnő komoly veszélyhelyzeteket is megélt, 1974-ben a Buckingham-palota előtt majdnem elrabolták, szerencsére sikerült megőriznie a hidegvérét, részben ennek is köszönhette, hogy egy haja szála sem görbült.

Életében kétszer házasodott, 1973-ban Mark Phillips olimpikonnal kelt egybe, de végül tönkrement a viszonyuk, és 1992-ben hivatalosan is elváltak. Ugyanebben az évben hozzáment Timothy Laurence-hez. Két gyermeket hozott a világra, Timothy Phillips 1977-ben született, Zara Tindall 1981-ben látta meg a napvilágot. Érdekesség, hogy a királynő az ő gyermekeinek is felajánlotta a királyi címet, de ezt Anna nem fogadta el, ezzel kapcsolatban így fogalmazott a Vanity Fairnek:

- Szerintem sokkal könnyebb volt a gyerekeimnek is ilyen módon felnőniük, bár sok ember vitatkozna azzal az állításommal, hogy a királyi címnek megvannak a maga hátrányai. Úgy érzem, ez volt a helyes döntés - magyarázta a lapnak.

Azóta már négyszeres nagymamává vált, odáig van unokáiért. Gatcombe Parkban található a birtoka, sosem szerette Londont, mindig is a vidéki élet állt közel a szívéhez.  

A kerek évforduló alkalmából több magazin is tisztelgett Anna hercegnő előtt, a Vanity Fair májusi számának címlapjára egy gyönyörű, fiatalkori portréját tették. A Women's Weekly magazin egy friss felvétellel operált, amelyen fantasztikusan fest az előkelőség.

Ezt is szeretjük