Angelina Jolie smink nélkül is angyalian szép
A gyönyörű színésznő Kenyába utazott a hét végén, ahol látogatást tett a világ legnagyobb menekülttáborában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember második hetében Angelina Jolie az ENSZ jószolgálati nagyköveteként Kenyába látogatott, hogy jelenlétével hívja fel a figyelmet az afrikai menekültek kétségbeejtő helyzetére. Az Oscar-díjas színésznő ezúttal a szomáliai határ közelében lévő dadaabi menekülttábor lakóival ismerkedett meg.


Példaértékű hozzáállásról téve tanúbizonyságot szívesen elbeszélgetett a nyomorúságos körülmények között élő emberekkel. Teljesen átlagos ruhát viselt, és a sminkeléstől is eltekintett, de még hétköznapi valójában is elbűvölően festett.

Irtózatos élmények vártak rá

A sztáranyuka azonban nem igazán volt felkészülve azokra a benyomásokra, amelyek a világ legnagyobb menekülttáborában érték: saját bevallása szerint élete eddigi legirtózatosabb élményeit szerezte. A tábort eredetileg 90 ezer menekült befogadására tervezték, ám jelenleg 285 ezer lakónak ad otthont.

Érkezése után a gyerekek azonnal megrohamozták Angelinát. A szerencsétlen sorsú lakosok zűrös múltja ellenére angyalként tekintettek rá - és Jolie igyekezett is enyhíteni szenvedéseiket.

Megismerkedett többek között egy fiatalasszonnyal, aki három napig gyalogolt Kenyába Szomáliából, ahol a lakosság fele – mintegy négymillió ember – szorul segítségre. A nő mindhárom gyermekének felpuffadt a hasa az éhségtől, a kimerültségről nem is beszélve.

Vízhiány, szemét és megtelt vécék

A táborban elképesztő állapotok uralkodnak: a nők és gyerekek órákig állnak sorban, hogy vízhez jussanak, a vécék tele vannak, és mivel a szemét számára sincs hely, az emberek hulladékhegyek mellett élnek. Jolie-nak elmondták, hogy az év elején a fentiek miatt kolerajárvány tört ki, ennek ellenére a szomáliaiak egyre nagyobb számban keresnek ott menedéket.

- Elképesztő, hogy bár egyre több és több ember érkezik, a családok továbbra is megosztják egymással azt a kevéske élelmet és vizet, amijük van - még ha ez azt is jelenti, hogy a gyerekeknek nem jut elég folyadék, így a kiszáradás veszélye fenyegeti őket – mesélte a hollywoodi színésznő.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Látogatása végén Angelina elmondta, a szomáliaiak tele vannak kedvességével és szeretettel, és azt kívánja, hogy minél több ember megismerhesse őket - így talán lelkiismeretüktől hajtva segítséget nyújtanak nekik.

Ezt is szeretjük