Angelina Jolie kísértetiesen hasonlít édesanyjára: tőle örökölte a szépségét
Angelina Jolie anyja csupán 56 éves volt, amikor végleg elment.

angelina-jolie-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Angelina Jolie igazi színészcsaládba született, nem csoda, hogy ő is erre a pályára lépett. Édesapja Jon Voight, akit olyan filmekben láthattak a rajongók, mint az Éjféli cowboy, a Hazatérés, az Anakonda, a Mission: Impossible vagy a Stanley, a szerencse fia.

Édesanyja, Marcheline Bertrand volt, aki fiatalon színésznőként kereste a kenyerét. 

Angelina Jolie le sem tagadhatná édesanyját

Marcheline és Jon Voight 1971 decemberében házasodtak össze, az alábbi felvétel az esküvőjük után nem sokkal készült róluk, a kép láttán már értjük, Angelina Jolie kitől örökölte a szépségét. Érdekesség, hogy édesanyja ereiben francia-kanadai és indián vér is csörgedezett.

Angelina Jolie szülei a '70-es években.
Angelina Jolie szülei a '70-es években.
Fotó: Fotos International / Getty Images Hungary

A házaspár az esküvő után belevágott a családalapításba, az asszony 1972-ben teherbe esett, de sajnos elvetélt, végül megtörtént a csoda, és 1973-ben megszületett fiuk, James Haven, lányuk, Angelina 1975-ben jött a világra, a színésznő szülésekor csak 25 esztendős volt. Sajnos egy évre rá megromlott a kapcsolatuk, Voight félrelépett, majd elhagyta a családját, ezután a nő egyedül maradt a két gyermekére, ebből kifolyólag nem csoda, hogy később Angelinának évekig rossz volt a viszonya az apjával. Marcheline 1978-ban adta be a válókeresetet, majd két évre rá hivatalosan is elvált lett. A gyereknevelés érdekében feladta a karrierjét is, pedig kislány kora óta arra vágyott, hogy meghódítsa a filmipart.

- Az édesanyám igazi háztartásbeli volt, nem jutott elég ideje a karrierjére, a magánéletére és a szórakozásra. Mindent értünk, a gyerekeiért tett - nyilatkozta róla Jolie a The Daily Mailnek.

Angelina Jolie édesanyja 2001-ben így festett.
Angelina Jolie édesanyja 2001-ben így festett.
Fotó: Steve Granitz / Getty Images Hungary

Sajnos Jolie anyukájánál petefészek- és mellrákot diagnosztizáltak, végül közel nyolcévnyi küzdelem után a szervezete feladta a harcot, 2007-ben hunyt el 56 évesen, ami óriási fájdalmat okozott színésznő lányának, emiatt később Jolie masztektómián esett át, azért távolíttatta el mindkét mellét, hogy csökkentse az emlőrák kialakulásának esélyét.

- Nagyon kedves volt, és a légynek sem ártott, de amikor a gyerekeiről volt szó, nagyon hevesen és harciasan viselkedett, ez volt az ő története - tette hozzá a színésznő, aki mindig igazi példaképként tekintett az anyjára.

Amal Clooney legszebb ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted Amal Clooney leggyönyörűbb ruháit.

Ezt is szeretjük