Ő volt George Michael zenésztársa a Wham!-ben - Ma tuti elmennél az utcán az 56 éves Andrew Ridgeley mellett

Friss fotókat mutatunk George Michael zenésztársáról és legjobb barátjáról, Andrew Ridgeley-ről.

george-michael-és-andrew-ridgeley-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A '80-as évek egyik legsikeresebb popduója az angol Wham! együttes volt, amit két gyerekkori barát, George Michael és Andrew Ridgeley alapított meg 1981-ben. A zenekar 1986-ban feloszlott, azonban az ötéves működésük alatt rengeteg siker érte őket, olyan slágereket alkottak, mint a Careless Whisper, a Wake Me Up Before You Go Go, a Club Tropicana vagy a The Edge of Heaven. A legnagyobb dobásuk a Last Christmas című daluk volt, amit a mai napig rendszeresen játszanak a rádiók minden év karácsonya környékén. Körbeturnézták az egész világot, búcsúkoncertjüket 1986-ban tartották meg a Wembley Stadionban, akkora nagy volt az érdeklődés, hogy pillanatok alatt elfogyott az összes jegy a bulira.

Sajnos George Michael 2016 decemberében örökre lehunyta a szemeit, az énekes és dalszerző 53 esztendős volt, legjobb barátja, Andrew Ridgeley a mai napig gyászolja őt, együttesükről és jó viszonyukról még könyvet is írt, ami 2019 őszén jelent meg Wham! George & Me címmel.

A népszerű gitáros a mai napig nagy szeretettel beszél elhunyt cimborájáról, a The Graham Norton Showban így mesélt róla 2019 októberében:

- Sosem voltam féltékeny a legjobb barátomra, viszont a tehetségét, azt irigyeltem. Én elértem azt a célomat, hogy egy együttesben játszhassak, és emberek előtt lépjek fel, a feloszlásunk után mindig azt kívántam neki, hogy folytassa tovább ezt az utat, és bontakoztassa ki a tehetségét, amennyire csak tudja. A barátságunk mindig kitartott, és örök életre szólt, briliáns ember volt - mesélte, majd hozzátette, George Michaelt kivételes énekesnek és dalszerzőnek tartotta.

Andrew Ridgeley a Wham! feloszlása után kipróbálta magát Formula-3 autóversenyzőként, majd 1990-ben kiadta élete egyetlen szólóalbumát, ami a Son of Albert nevet viselte, de a lemez végül megbukott. Utána visszavonult a szerepléstől, viszont álnéven továbbra is szerzett dalokat. Az utóbbi hónapokban a könyve reklámozása miatt több interjút is elvállalt. Rengeteget változott az 56 éves sztár, haja teljesen őszbe borult, és meg is ritkult. Sokan már fel sem ismernék őt. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott Andrew Ridgeley az évek alatt.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük