Ő volt George Michael zenésztársa a Wham! együttesben: rá sem ismerni a a 60 éves Andrew Ridgeley-re

Andrew Ridgeley vidám mosolyára mindannyian emlékszünk.

Andrew Ridgeley a Wham! együttesből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem túlzás azt állítani, hogy a Wham! együttes a ’80-as évek egyik legmeghatározóbb bandája volt. Az emberek imádták George Michael és Andrew Ridgeley párosát, akik gyermekkori barátokként alapították meg a duót.

Elég csupán annyit mondani, hogy Wake Me Up Before You Go-Go vagy éppen Bad Boys és már mindannyian a lábunkban érezzük a ritmust, és legszívesebben táncra perdülnénk a parketten. Ahogyan minden együttesnél, náluk is bekövetkezett öt év után a szétválás, búcsúkoncertjüket 1985-ben tartották meg a Wembley Stadionban. Ennek ellenére George Michael 2016-ban bekövetkezett haláláig nagyon jó barátok maradtak. 

Andrew Ridgeley a Wham! együttesből

A hatvanéves Andrew Ridgeley-re ma már lehet, hogy rá sem ismernél, ha szembejönne veled az utcán. A Wham! egykori sztárja ma már rövid, ősz hajjal, de még mindig fülig érő mosollyal hódítja meg a rajongók szívét. 

Andrew Ridgeley-t 2023 februárjában kapták lencsevégre London utcáin.
Andrew Ridgeley-t 2023 februárjában kapták lencsevégre London utcáin.
Fotó: Profimedia

Miután feloszlott a Wham!, Andrew Ridgeley Monacóban próbált szerencsét, régóta vonzotta a Formula-3 világa. Ezt követően Los Angelesbe tette át a székhelyét, a színészet felé is érdeklődést mutatott, és szerette volna kipróbálni magát ebben a szakmában is.

1990-ben kiadta a Son of Albert című lemezét, amely legnagyobb szomorúságára kudarcot vallott, és a rajongóktól is több kritika érte, mint dicséret. Ezért úgy döntött, végleg visszavonul a szerepléstől, és ha írt is dalokat, csakis álnéven volt hajlandó rá.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A Smooth Radio azt írta oldalán, hogy az énekes sokáig csakis arra vágyott, hogy elismerjék a szakmájában, és már a kezdetektől fogva egy együttesben szerette volna megcsillogtatni a tehetségét.

- 14 éves korom óta az egyetlen dolog, amit valaha is csinálni akartam, az volt, hogy egy zenekar tagja lehessek, dalokat írjak, és fellépjek. Az, hogy híresek legyünk, soha nem volt motiváló tényező egyikünk számára sem.

Andrew Ridgeley sokáig csak nehezen tudta elfogadni, hogy az együttesnek köszönhetően hatalmas átütést értek el a popszakma berkein belül.

2023 júniusában a londoni The Ham Yard Hotelben örökítették meg az énekest.
2023 júniusában a londoni The Ham Yard Hotelben örökítették meg az énekest.
Fotó: Getty Images Hungary/David M. Benett

- Soha nem tudtam igazán megérteni, hogy ugyanolyan sikereket értünk el, mint azok a művészek, akiket felnőttkorunkban istenként tiszteltünk. A Wembley Stadionban énekeltünk, ugyanott, ahol Elton John is. Mondhatják azt, hogy ugyanolyanok voltunk mi is, mégsem volt így valójában.

Az énekes 2019-ben jelentette meg a memoárját, amelyben szakmai pályafutásukról és barátságukról is beszélt. Ami a magánéletét illeti, Keren Woodwarddal 2022 májusában búcsút intettek egymásnak. Az énekes ezt követően Amanda Croninba szeretett bele.

Olvass Dianáról és George Michaelről!

Diana hercegnő és George Michael barátsága 1989-ben kezdődött.

Diana titokban többet akart George Michaeltől: az énekes tudta, hogy vonzódik hozzá

Diana hercegnő és George Michael barátsága 1989-ben kezdődött.

Elolvasom

Cover-kép: Profimedia

Ezt is szeretjük