A királynőnél betelt a pohár - A hercegnek vissza kell vonulnia szexbotránya miatt
Andás herceg szerda este jelentette be, hogy visszavonul a közéleti tevékenységtől.

erzsébet-királynő-és-andrás-herceg-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

András herceg végleg kicsapta a biztosítékot mindenkinél, amikor szombaton este a BBC levetítette exkluzív interjúját, amelyben tagadta, hogy bármi köze lett volna amerikai milliárdos barátja, Jeffrey Epstein szexhálózatához. A hírhedt üzletember még 2009-ben 13 hónapot ült bűnei miatt. Idén júliusban ismét lecsukták kiskorúak szexuális zaklatása és emberkereskedelem miatt, rá egy hónap múlva öngyilkos lett a börtönben. A herceg állítása szerint nem tudott egykori barátja illegális dolgairól, amikor pedig 2010-ben, a szabadulása után találkoztak egyszer, az csak azért történt, hogy megmondja neki, nem akar többet együtt mutatkozni vele. 

Azt is tagadta, hogy valaha szexuális kapcsolata lett volna Virginia Robertsszel, aki Epstein egyik szexrabszolgája volt. Korábban a nő azzal vádolta meg Erzsébet királynő fiát, hogy többször is lefeküdtek egymással, az első együttlétre akkor került sor, amikor még kiskorú volt, mindössze 17 esztendős. 

Erzsébet királynő parancsolt rá Andrásra, hogy vonuljon vissza

A yorki herceg a szombati interjújában kijelentette, családja mindenben támogatja, ám ez a kínos ügye nagyon mérgező hatással van rájuk, és belülről emészti őket. Hétfőn tovább gyűrűződött a botrány, amikor több kompromittáló felvétel is megjelent András hercegről, aki éppen a francia Riviérán bulizott, és került igen közeli kapcsolatba csinos és nála jóval fiatalabb nőkkel. Pedig ő nyíltan állította, hogy nem iszik alkoholt, és nem él kicsapongó életet. A héten több globális óriásvállalat, mint a BT távközlési konglomerátum, a Standard Chartered Bank és a KPMG üzleti tanácsadó cégcsoport bejelentette, hogy kivonul a yorki herceg nevéhez kötődő vállalkozástámogatási programokból, közölte az MTI.

Várható volt, hogy történni fog valami nagy bejelentés András herceggel kapcsolatban, ez meg is történt szerda este. A palota egy közleményt adott ki, amiben a királynő fia bejelentette, hogy visszavonul a közéleti tevékenységétől, és kész segítséget nyújtani bármely illetékes bűnüldöző hatóságnak az ügy kivizsgálásához.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár a hivatalos közleményében az állt, hogy maga András herceg kért engedélyt édesanyjától, hogy beláthatatlan időre lemondjon közéleti kötelességeiről, a The Sun információi szerint pont, hogy a királynő kérette magához kisebbik fiát azért, hogy rákényszerítse, vonuljon vissza.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A statement by His Royal Highness The Duke of York KG.

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés,

- A királynő behívta a herceget a Buckingham-palotába, hogy közölje vele a döntését. Ez egy igen pusztító pillanat volt mindkettőjük számára. András hírneve teljesen szertefoszlott. Nem tartom valószínűnek, hogy egyszer újra végezheti a királyi feladatait. Szégyent hozott a családra - magyarázta a bulvárlapnak a herceg egyik barátja.

Hozzátette, Erzsébet hatalmasat csalódott fiában, azok, akik azt gondolták, hogy elhitte gyermeke minden szavát az ominózus interjúban, nagy tévedésben élnek.

- Látta András bukását, és nagyon boldogtalan volt. Az egész életét annak szentelte, hogy megvédje a monarchiát, erre mindössze egy hét kellett ahhoz, hogy fia tettei veszélyt jelentsenek a családjukra - tette hozzá.

Penny Junor számtalan hivatalos életrajzi könyvet írt már a királyi családról, a lap az ő véleményét is kikérte az üggyel kapcsolatban.

- Abszolút példátlan, hogy a királyi család egyik meglehetősen magas rangú tagját visszavonulásra kényszerítsék a közélettől. Azt gondolom, a királynő most nagyon megrémült a helyzettől - magyarázta.

A visszavonulás azzal jár, hogy András semmilyen jótékonysági tevékenységben nem vehet részt, a nyilvános eseményeken sem képviselheti a családját, emellett elveszíti a 249 ezer font, azaz közel 97 millió forint összegű éves jövedelmét az állami támogatásból. A bennfentes úgy tudja, a királynő továbbra is a család tagjaként tekint gyermekére, a Trooping The Colouron, amit Erzsébet születésnapja alkalmából rendeznek meg minden évben, ugyanúgy részt vehet, és természetesen ő is integethet az alattvalóknak a Buckingham-palota erkélyéről. 

Kompromittáló felvételeken András herceg

András herceg szombat esti, kínos interjúja után kompromittáló felvételek jelentek meg róla a külföldi bulvársajtóban. Ezeken a képeken csinos és nála jóval fiatalabb nők vették körbe.

Ezt is szeretjük