A pedofilbotrányba keveredett András herceg után az FBI is nyomoz - Címe sem védi meg
Folyik a vizsgálat a hálózat minden résztvevője után.

andras-herceg-pedofilbotrany-fbi-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jeffrey Epstein pedofilbotrányába még a királyi család egyik tagja, Erzsébet királynő fia, András herceg is belekeveredett. A yorki herceg nyilatkozata alapján a feltételezést is sértőnek találja, hogy részt vett volna egy ehhez hasonló szexhálózatban, azonban mint kiderült, nem lesz ilyen egyszerű dolga, ha le akarja zárni az ügyet.

András herceg nem zárkózhat el a vallomástól

Amint szárnyra kapott a botrány, miszerint a milliárdos kiskorúakat kényszerített szexre, valamint emberkereskedelemben is részt vett, András herceg a nyomás hatására úgy döntött, nyilatkozatot ad ki. 

- A yorki herceg felháborodva értesült Jeffrey Epstein tetteiről. Ő királyi fensége mélységesen elítéli az ilyesfajta cselekedeteket, és már a feltételezést is sértőnek tartja, hogy valaha is részt venne hasonló dologban, ösztönözne ilyesmit, vagy félrenézne ilyen esetben. Az ellene felhozott vádak sértőek és megalapozatlanok. A herceg főként azt tartja felháborítónak, hogy azt feltételezik róla, hogy valaha kiskorúval került szexuális kapcsolatba, mely természetesen szintén nem igaz - állt a palota hivatalos közleményében.

A szöveg stílusa, nyelvezete és semmitmondósága miatt csak még jobban feldühítette a közvéleményt, ezért később egy új nyilatkozat kiadására kényszerült.

- Hogy eloszlassak minden kételyt, leszögezném, hogy habár csak ritkán, évente egyszer-kétszer találkoztunk Mr. Epsteinnel, sohasem láttam, tapasztaltam vagy gyanítottam olyasmit vele kapcsolatban, amiket róla állítanak, és amik a letartóztatásához és a vádemeléshez vezettek. Már korábban is említettem, hogy hiba volt meglátogatni a 2010-es szabadlábra helyezése után. Nagyon sajnálom a dolgot, tudnom kellett volna, hogy ő nem az az ember, akinek én megismertem, a történtek fényében - kezdte a vallomását.

- Az öngyilkossága sok kérdést hagy megválaszolatlanul, és sajnálom azokat, akik emiatt nem részesülnek egyfajta lezárásban. Ez mindenkinek nehéz időszak most, én magam sem tudom felfogni, vagy magyarázatot adni Mr. Epstein dolgaira. Azt viszont kijelenthetem, hogy soha, egyetlen ilyesfajta ügyében sem vettem részt, és nem támogatom ezt a magatartást - fejezte be a nyilatkozatát András herceg.

Az ügybe a Scotland Yard mellett az FBI is beszállt, akik összesen 80 áldozatot találtak, akiket Epstein szexuális szolgáltatásokra kényszerített - többen közülük pedig kiskorúak. Azt is elárulták, hogy András herceg szerepét illetően is folyik a nyomozás, és zajlanak a kihallgatások. A Scotland Yard nyomozója röviden ennyit árult el a sajtónak:

- Nem fogják eltussolni András herceg szerepét az ügyben, csak azért, mert a királyi család tagja, ezt garantálhatom - nyilatkozta a szóvivőjük a Sunday Timesnak.

A haditengerészet egyik volt katonája, John Mark Dougan, aki 2005-ben dolgozott az Epstein-ügyön, azonban más véleményen van. Szerinte a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy András herceg keze tiszta maradjon:

- Biztos vagyok benne, hogy az FBI jó néhány részletet eltussolt az Epstein-botrány kapcsán. Valószínűleg András herceg szerepét illetően is ez történt, rajta kívül pedig egy FBI-os vezető is érintett az ügyben, aki szintén meglátogatta Epstein szexbarlangját, és valószínűleg annak sem örülnének, ha az ő személyére fény derülne.

Ezért hagytam el az országot 2016-ban. Megvádoltam néhány rendőrt, akiknek a számítógépein pedofíliára, korrupcióra, sőt még nácizmusra utaló nyomokat is találtam, azonban az én számat is megpróbálták befogni. Egyelőre őrzöm a bizonyítékaim, amik csak akkor kerülnek nyilvánosság elé, ha velem vagy a családommal történik valami - nyilatkozta a Timesban.

Hogy mentse a menthetőt, és megpróbálja az ő oldalára állítani a közvéleményt, András herceg egy új PR-specialistát alkalmazott, Jason Stein személyében, akit korábbi kétes ügyletek megoldóembereként tartanak számon, ezért is kapta a "sötét varázslatok mestere" gúnynevet.

- András herceg érdeke az, hogy minél előbb tisztázhassa a nevét, ezért természetesen mindent megtesz, hogy segítse a nyomozók munkáját, hiszen szeretne minden feltételezést eloszlatni, amik felmerültek a nyomozás során - mondta a PR-szakértő.

A herceg exbarátnője is megszólalt

Lady Victoria Hervey elárulta, hogy szerinte a hercegnek volt-e köze a szexhálózathoz.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük