Amy Winehouse-ról sosem látott felvétel került elő - 17 évesen is ilyen tehetséges volt
A tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő már tiniként is elképesztő hanggal rendelkezett.

amy-winehouse-17-evesen-felvetel-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amy Winehouse a világ egyik legtehetségesebb, legegyedibb hanggal rendelkező énekesnője volt, azonban mint megannyi tehetséges művész, ő is nagyon korán eltávozott az élők sorából: 2011-ben  csatlakozott a 27 évesek klubjához.

Tiniként is ilyen tehetséges volt

Az énekesnőre 2011. július 23-án találtak rá a londoni otthonában, a halála oka pedig hivatalosan alkoholmérgezés volt. Amy súlyos depresszióval küzdött, amit drogokkal és alkohollal próbált meg elnyomni magában, és habár többször is próbálkozott a rehabbal, nem tudták leszoktatni a káros függőségeiről, amik végül a halálához vezettek.

A rajongói máig imádják a dalait, a Back to Black című albuma a Rolling Stone magazin szerint még a Minden idők 500 legjobb albuma közé is bekerült. Pedig a siker nem jött könnyen: sokáig próbálkozott és lelkesen küldözgette a demóit a lemezkiadóknak, mire végre felfigyeltek a tehetségére.

amy-winehouse-17-evesen-felvetel-nagy

Az Island Records volt az, akik végül szerződtették az énekesnőt - Gil Cang zeneszerező ezt nyilatkozta arról a pillanatról, mikor először hallotta Amyt énekelni:

- Amy az első pillanattól elvarázsolt, kinyitotta a száját, és kész, végünk volt. Olyan magával ragadó tehetsége volt, ő tényleg egy volt a millióból. Leesett az állunk. Csak álltunk ott, és próbáltuk elhebegni, hogy igen, kellesz nekünk. Tegnap megtaláltam a demóját, amit közösen írtunk. Úgy éreztem, az a kötelességem, hogy megosszam a világgal, mert ezt mindenkinek hallania kell - mondta.

Ezt is szeretjük