Elhunyt az ötszörös Oscar-jelölt színész - 82 évesen végzett vele a betegsége
A családja jelentette be Albert Finney halálhírét.

albert-finney-meghalt-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szomorú hírt közölt a népszerű brit színész, Albert Finney családja: a sztár rövid betegség után elhunyt. Az ötszörös Oscar-díjra jelölt híresség 82 éves volt.

Elhunyt Albert Finney

A sztár családjának szóvivője egy rövid közleményben értesítette a rajongókat Finney halálhíréről:

- 82 éves korában elhunyt Albert Finney. Békésen távozott, rövid betegség után. A szerettei körében töltötte utolsó óráit. A család tisztelettel arra kér minden rajongót, hogy ne zavarják őket a gyászukban.

Azt egyelőre nem tudni, milyen betegség okozta a színész halálát. Az elmúlt években nagyon megromlott az egészségi állapota, 2011-ben pedig még a veséjét is megtámadta a rák. Akkor legyőzte a gyilkos kórt, azonban lehet, hogy a betegség újra felütötte a fejét a szervezetében, és ezúttal győzedelmeskedett is felette.

A sztár olyan filmekben szerepelt, mint a Gyilkosság az Orient expresszen, Az öltöztető, az Erin Brockovich, zűrös természet, A Bourne-hagyaték vagy a 007 - Skyfall - ez volt a sztár utolsó filmje, 2012-ben.

Sajnos nem sikerült megszereznie az Oscar-díjat, pedig ötször is jelölték rá: 1964-ben a Tom Jones-ért, 1975-ben a Gyilkosság az Orient expresszenért, 1984-ben Az öltöztetőért, 1985-ben A vulkán alattért és 2001-ben az Erin Borckovich, zűrös természetért.

Ezt is szeretjük