A belga király és eltitkolt lánya így találkoztak egymással: Delphine 52 évesen lett hercegnő
Delphine Boel és II. Albert a hétvégén találkoztak.

albert-király-eltitkolt-lánya-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

II. Albert 1993-ban lett Belgium királya, 2013-ig volt trónon, megromlott egészségi állapota miatt mondott le, így fia, Fülöp lépett a helyébe. Nem volt botrányoktól mentes Albert király uralkodása, a '90-es évek végén megjelent feleségéről, Paola királynéról egy életrajzi könyv, amit az akkor 18 éves Mario Danneels írt meg. A kiadványból kiderült, hogy a királynak balkézről született egy lánya még a '60-as években, Delphine Boel.

 A sajtó azonnal rászállt a témára, a palota eleinte csak kitalációnak nevezte a történetet, ám 1999 decemberében Albert a karácsonyi beszédében elárulta, hogy harminc évvel ezelőtt feleségével válságba került a házasságuk, de sikerült minden nehézséget leküzdeniük. Bár nem mondta ki, de aki a sorok között olvasott, pontosan sejthette, hogy egy harmadik fél került akkor a képbe. Az ügy végül bíróságra került, a szobrászművész asszony DNS-vizsgálatot követelt apjától, ám ezt a király megtagadta. Végül 2020. október elsején hirdette ki a bíróság, hogy tényleg Albert Delphine Boel édesapja, ezentúl pedig az ő királyi fensége megnevezés és a hercegnői cím is kijár. A nő két másik testvére, Josephine és Oscar is megkapták ugyanezt a címet.

Delphine Boel és apja először találkoztak a botrány óta

Dephine Boel a hétvégén találkozott II. Alberttel és Paolával, ahogy a felvételen is látszik, megtartották a kellő távolságot egymástól a koronavírus miatt. A Daily Mail információi szerint a palota úgy festette le a nagy találkozást, mint egyfajta megbocsátást, gyógyulást és újrakezdést.

Boel az ausztrál 60 Minutes műsorban adott nagyinterjút, amelyben elmesélte, hogy II. Albert ugyanúgy a családjuk része volt, ám akkor még nem tudta, hogy édesanyja, Sybille de Selys Longchamps igazából a férfi szeretője.

- Az életem nagy részét képezte ő is. Együtt nyaraltunk, általában a hajóján szálltunk meg, így senki nem ismert fel bennünket - mesélte, hozzátette, kislányként azt hitte, csak jó barátságot ápol anyja és II. Albert, később viszont megtudta, hogy ez igaz szerelem volt.

II. Albert és szeretője közel húsz évig voltak együtt, feleségétől többször el akart válni, egyszer a '60-as években, második alkalommal a '70-es években, de végül sosem adta be a válási papírokat. Paolával három gyermeket neveltek: Fülöp 1960-ban, Asztrid 1962-ben, Lipót 1963-ban látta meg a napvilágot. 

GettyImages-612570538
Fotó: Olivier Polet / Getty Images Hungary

A botrány kirobbanása előtt II. Albert eltitkolt lányával elsősorban telefonon tartotta a kapcsolatot, de 1999-ben minden megváltozott. A sajtó keményen rászállt Delphine-re, ez viszont egyre több kellemetlenséget okozott a belga királyi család számára, a király egyre kevésbé bírta a nyomást, így 2001-ben úgy döntött, végleg megszakítja a kapcsolatot a lánnyal.

- Dühösen ezt mondta nekem a telefonba: "Soha többé ne hívj engem, te nem vagy a lányom!" Ekkor voltam 33 éves. Gyakran neveztek engem fattyúnak, bajkeverőnek. Azt vágták a fejemhez, hogy nagy nyomást jelentek egész Belgiumnak. (...) Én voltam Albert király mocskos titka. Az az egy dolog, ami boldoggá tesz, az az, hogy a bíróság komolyan vett, és meghallgatott. Most már újra élek - fogalmazta az interjúban.

Arnold Schwarzenegger is sokáig titkolta, hogy viszonyából született egy fia

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy hasonlít Arnold Schwarzeneggerre fia, Joseph.

Ezt is szeretjük