Al Pacino élete képekben
Nemzedékének egyik legtehetségesebb színésze a legnagyobb nyomorból jött, de az Oscarig jutott.

Dia

	A kezdetek	Al Pacino eredetileg Alfredo James Pacino néven 1940. április 25-én látta meg a napvilágot Bronxban. Gyerekkorában családja rossz anyagi helyzete miatt mindenféle alantas munkát elvállalt.

A kezdetek

Al Pacino eredetileg Alfredo James Pacino néven 1940. április 25-én látta meg a napvilágot Bronxban. Gyerekkorában családja rossz anyagi helyzete miatt mindenféle alantas munkát elvállalt.

Dia

	Felfigyeltek rá	A legendás brit színész, Charles Laughton volt az első, aki felfigyelt a fiatal Pacino tehetségére.	- Belőled sztár lesz - mondta az Oscar-díjas Laughton a 19 éves Pacinónak egy bronxi lépcsőházban.

Felfigyeltek rá

A legendás brit színész, Charles Laughton volt az első, aki felfigyelt a fiatal Pacino tehetségére.
- Belőled sztár lesz - mondta az Oscar-díjas Laughton a 19 éves Pacinónak egy bronxi lépcsőházban.

Dia

	Első szerep	Filmes karrierje a hetvenes évek elején indult be. Első főszerepét az 1971-es a Pánik a Tű Parkban című drámában kapta, amiben egy heroinfüggő fiatalt formált meg.

Első szerep

Filmes karrierje a hetvenes évek elején indult be. Első főszerepét az 1971-es a Pánik a Tű Parkban című drámában kapta, amiben egy heroinfüggő fiatalt formált meg.

Dia

	A Keresztapa	Ezt követően A Keresztapában láthattuk. Francis Ford Coppola rendezőnek sokat kellett vitatkoznia a producerekkel, mire a fiatal Pacino megkapta a szerepet. Coppolának igaza lett: a színész alakítása Oscar-jelölést ért.	Kapcsolódó képgaléria:	Az elmúlt évek legemlékezetesebb Oscar-díjai »

A Keresztapa

Ezt követően A Keresztapában láthattuk. Francis Ford Coppola rendezőnek sokat kellett vitatkoznia a producerekkel, mire a fiatal Pacino megkapta a szerepet. Coppolának igaza lett: a színész alakítása Oscar-jelölést ért.

Kapcsolódó képgaléria:
Az elmúlt évek legemlékezetesebb Oscar-díjai »

Dia

	Hetvenes évek	A hetvenes években olyan emlékezetes mozikkal öregbítette hírnevét, mint a Madárijesztő, a Serpico, A Keresztapa II, a Kánikulai délután, a Bobby Deerfield és Az igazság mindenkié.

Hetvenes évek

A hetvenes években olyan emlékezetes mozikkal öregbítette hírnevét, mint a Madárijesztő, a Serpico, A Keresztapa II, a Kánikulai délután, a Bobby Deerfield és Az igazság mindenkié.

Dia

	Robert De Niróval	Al Pacino Robert De Niróval 1974-ben A Keresztapa második részének forgatásán. A két színészlegenda ezt a filmet követően két alkalommal szerepelt még együtt a vásznon.

Robert De Niróval

Al Pacino Robert De Niróval 1974-ben A Keresztapa második részének forgatásán. A két színészlegenda ezt a filmet követően két alkalommal szerepelt még együtt a vásznon.

Dia

	Három Oscar-jelölés	A fiatal Pacino mint meleg bankrabló a Kánikulai délutánban. Hiába a felejthetetlen alakítások, a Filmakadémia továbbra sem jutalmazta aranyszoborral. Pedig három egymást követő évben jelölték a Serpicóért, a Keresztapa II-ért és a Kánikulai délutánért.		 

Három Oscar-jelölés

A fiatal Pacino mint meleg bankrabló a Kánikulai délutánban. Hiába a felejthetetlen alakítások, a Filmakadémia továbbra sem jutalmazta aranyszoborral. Pedig három egymást követő évben jelölték a Serpicóért, a Keresztapa II-ért és a Kánikulai délutánért.

 

Dia

	Újra együtt	Al Pacino Robert De Niróval a nyolcvanas években. A két színészlegenda A Keresztapa II-t követően két alkalommal szerepelt együtt még a vásznon.	Kapcsolódó címke:	Robert De Niro »

Újra együtt

Al Pacino Robert De Niróval a nyolcvanas években. A két színészlegenda A Keresztapa II-t követően két alkalommal szerepelt együtt még a vásznon.

Kapcsolódó címke:
Robert De Niro »

Dia

	Diane Keatonnal	Al Pacino Diane Keatonnel a nyolcvanas évek végén. Pacinót meglehetősen rapszodikus szerelmi viszony fűzte az Oscar-díjas színésznőhöz, kapcsolatuk A Keresztapa III forgatása után ért véget.	Kapcsolódó címke:	Diane Keaton »

Diane Keatonnal

Al Pacino Diane Keatonnel a nyolcvanas évek végén. Pacinót meglehetősen rapszodikus szerelmi viszony fűzte az Oscar-díjas színésznőhöz, kapcsolatuk A Keresztapa III forgatása után ért véget.

Kapcsolódó címke:
Diane Keaton »

Dia

	Golden Globe-díjak	Az Egy asszony illatáért 1993-ban második Golden Globe-díját vehette át. Az elismerést először 1973-ban a Serpicóért kapta.

Golden Globe-díjak

Az Egy asszony illatáért 1993-ban második Golden Globe-díját vehette át. Az elismerést először 1973-ban a Serpicóért kapta.

Dia

	Az első Oscar-díj	Al Pacino 1993-ban hét sikertelen jelölést követően kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat az Egy asszony illata című filmért. Ugyanebben az évben a Glenngarry Glenn Ross mellékszerepéért is felterjesztették a Filmakadémia díjára.

Az első Oscar-díj

Al Pacino 1993-ban hét sikertelen jelölést követően kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat az Egy asszony illata című filmért. Ugyanebben az évben a Glenngarry Glenn Ross mellékszerepéért is felterjesztették a Filmakadémia díjára.

Dia

	Holly Hunterrel	Al Pacino Holly Hunter oldalán 1994-ben, amikor Hunter megkapta a Golden Globe-díjat A zongoralecke című drámában látható alakításáért.

Holly Hunterrel

Al Pacino Holly Hunter oldalán 1994-ben, amikor Hunter megkapta a Golden Globe-díjat A zongoralecke című drámában látható alakításáért.

Dia

	Nem nősült meg	Al Pacino sosem szerette kiteregetni magánéletét - a sztár sosem nősült meg. Ez a fotó 1993-ban készült róla egyik barátnőjével, a vágó Lyndall Hobbs oldalán.

Nem nősült meg

Al Pacino sosem szerette kiteregetni magánéletét - a sztár sosem nősült meg. Ez a fotó 1993-ban készült róla egyik barátnőjével, a vágó Lyndall Hobbs oldalán.

Dia

	Az ördög ügyvédje	Al Pacino 1997-ben. Ebben az évben elvállalta egy hátborzongató film, Az ördög ügyvédje főszerepét. Az évtized során olyan sikeres filmekben láthattuk még, mint a Carlito útja, a Szemtől szemben vagy A bennfentes.

Az ördög ügyvédje

Al Pacino 1997-ben. Ebben az évben elvállalta egy hátborzongató film, Az ördög ügyvédje főszerepét. Az évtized során olyan sikeres filmekben láthattuk még, mint a Carlito útja, a Szemtől szemben vagy A bennfentes.

Dia

	Egy év - két főszerep	Al Pacino 1999-ben. Ebben az évben két film főszerepében is brillírozott, ezek voltak A bennfentes és a Minden héten háború. Az ezredforduló után azonban leginkább rutinos és középszerű alakításokkal ábrándította ki rajongóit.

Egy év - két főszerep

Al Pacino 1999-ben. Ebben az évben két film főszerepében is brillírozott, ezek voltak A bennfentes és a Minden héten háború. Az ezredforduló után azonban leginkább rutinos és középszerű alakításokkal ábrándította ki rajongóit.

Dia

	Ikrei születtek	Beverly D'Angelo színésznő 1996 és 2003 között volt a színész barátnője. A párnak 2001. január 25-én ikrei születtek. Pacinónak korábban már született egy lánya: Julia Marie Pacino, aki 1989-ben látta meg a napvilágot.

Ikrei születtek

Beverly D'Angelo színésznő 1996 és 2003 között volt a színész barátnője. A párnak 2001. január 25-én ikrei születtek. Pacinónak korábban már született egy lánya: Julia Marie Pacino, aki 1989-ben látta meg a napvilágot.

Dia

 	Ritka közös fotók  	A sztárt csak nagyon ritkán sikerült megörökíteni gyermekei társaságában. A bal oldali képen Julie Marie nevű lányával, a jobb oldalin pedig Anton James-szel látható, akinek ikertestvére az Olivia Rose nevet kapta szüleitől.  	Kapcsolódó cikk: 	Tudtad, hogy van egy 10 éves fia? Al Pacino csemetéjével vásárolgatott »

Ritka közös fotók

A sztárt csak nagyon ritkán sikerült megörökíteni gyermekei társaságában. A bal oldali képen Julie Marie nevű lányával, a jobb oldalin pedig Anton James-szel látható, akinek ikertestvére az Olivia Rose nevet kapta szüleitől.

Kapcsolódó cikk:
Tudtad, hogy van egy 10 éves fia? Al Pacino csemetéjével vásárolgatott »

Dia

 	Harmadszor is együtt  	Al Pacino és Robert De Niro, akik A Keresztapa II és a Szemtől szemben után 2008-ban harmadik alkalommal szerepeltek együtt A törvény gyilkosa című felemás színvonalú krimiben.

Harmadszor is együtt

Al Pacino és Robert De Niro, akik A Keresztapa II és a Szemtől szemben után 2008-ban harmadik alkalommal szerepeltek együtt A törvény gyilkosa című felemás színvonalú krimiben.

Dia

	Dr. Jack Kevorkian	A You Don't Know Jack című tévéfilmben a hírhedten ellentmondásos Dr. Jack Kevorkian bőrébe bújt, aki saját bevallása szerint legalább 130 halálos betegét segítette át a túlvilágra.

Dr. Jack Kevorkian

A You Don't Know Jack című tévéfilmben a hírhedten ellentmondásos Dr. Jack Kevorkian bőrébe bújt, aki saját bevallása szerint legalább 130 halálos betegét segítette át a túlvilágra.

Dia

	Tehetséges és profi	A népszerű amerikai színész nemzedékének egyik legtehetségesebb tagja, aki nemcsak profizmusával, de józanságával és alázatával is méltán érdemelte ki a szakma és a rajongók megbecsülését. Hazánkban legtöbbször Végvári Tamás szinkronizálta.		Kapcsolódó cikk:	Pedig a lánya lehetne! 40 évvel fiatalabb barátnőjével tervez gyereket a színész »

Tehetséges és profi

A népszerű amerikai színész nemzedékének egyik legtehetségesebb tagja, aki nemcsak profizmusával, de józanságával és alázatával is méltán érdemelte ki a szakma és a rajongók megbecsülését. Hazánkban legtöbbször Végvári Tamás szinkronizálta.

Kapcsolódó cikk:
Pedig a lánya lehetne! 40 évvel fiatalabb barátnőjével tervez gyereket a színész »

Ezt is szeretjük
Fotó: