Gyász! Elhunyt A Keresztapa legendás sztárja, Al Martino
Al Martinót elsősorban énekesként jegyezték, a legtöbben mégis A Keresztapából emlékeznek rá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. október 13-án, kedden, 82 éves korában elhunyt Al Martino énekes és színész, jelentette be a sztár szóvivője, Sandy Friedman. A halál okát nem közölte, de azt elmondta, hogy Martino a Delaware megyében található springfieldi otthonában hunyt el, ahol gyerekkorát töltötte.


Az olasz-amerikai énekes 1927. október 7-én született Alfred Cini néven. Az amerikai tengerészgyalogság tagjaként részt vett a második világháborúban, az Iwo Jima-i ütközetben pedig meg is sérült. Leszerelése után vette fel az Al Martino művésznevet, majd 1948-ban New Yorkba költözött, ahol különféle klubokban lépett fel énekesként.

Számos örökzöld sláger szerzője

1952-ben már ünnepelt sztárnak számított, köszönhetően az olyan világhírű slágereknek, mint a Here in My Heart vagy a Cant’t Help Falling in Love.

A későbbi évtizedekben pedig csak tovább öregbítette hírnevét a Spanish Eyes és a Volare című dalokkal, amelyeket milliók imádtak világszerte.

Habár a showbiznisz világában elsősorban énekesként jegyezték Martinót, a rajongók többsége mégis Francis Ford Coppola A Keresztapa című klasszikus mozijának kapcsán őrizte meg emlékezetében.

Martino a kultikus gengszterfilmben Johnny Fontanét alakította, akinek figuráját a film alapjául szolgáló, azonos című regény írója, Mario Puzo Frank Sinatráról mintázta.

Fontane a Marlon Brando által játszott Don Vito Corleone keresztfia volt, és feltűnt a film második, illetve harmadik részében is, arról nem is beszélve, hogy Martino énekelte a mozi The Love Theme from the Godfather főcímdalát is.

Több mint ötvenéves pályafutása során szinte az utolsó percig turnézott, és számos nightclubban lépett fel. Halála sokkolta a zenei világot. Jerry Blavat philadelphiai rádió- és tévésztár a Daily Newsnak elmondta, hogy hétfőn este még együtt vacsorázott Martinóval és feleségével. Szerinte az énekes jó formában volt, éppen ezért különösen megdöbbentette másnapi halálhíre.- A showbiznisz legendája volt, nem maradt senki utána. Ő volt az utolsó ilyen előadó. Egy lenyűgöző hang – osztotta meg gondolatait Blavat a gyászoló rajongókkal.
Ezt is szeretjük