Így néznek ki most az Egy rém rendes család tagjai

Tévénézők milliói derültek szerte a világon a félresikerült família kalandjain. Mi történt az utóbbi időben Al Bundy pereputtyával?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Al Bundy – Ed O’Neill

Ed O’Neill, a családapák gyöngyének megformálója 1987-ben terpeszkedett el először Bundyék lestrapált kanapéján, hogy aztán tíz évig szinte fel se keljen onnan. A rém rendes család feje ideje nagy részét a szóban forgó ülőalkalmatosságon töltötte, ahova a cipőbolti megerőltető munka és a sok kövér vásárló kiszolgálása után azonnal lerogyott, és egyik sört a másik után nyitva bámulta a tévét.

Az amerikai Fox csatorna legnézettebb szitkomjának sztárja 1946-ban született, és mielőtt színészi karrierje elkezdődött, társadalmi tanulmányokat oktatott egy ohiói középiskolában.

A család és Ed O'Neill

Kezdetben színpadon, majd felejthető sorozatokban és reklámfilmekben szerepelt, mígnem Al Bundyként milliós rajongótáborra tett szert. Fancsali ábrázatával és cinikus beszólásaival Ed elképesztő hitelesen és humorosan mutatott görbe tükröt az amerikai családsorozatok cukormázas idilljének. Nem csoda, hogy a lúzer családfő minden idők egyik legnépszerűbb tévés karakterévé vált.

Ezt a páratlan sikert a színész pályája során már nem tudta megismételni. Kísérletei, hogy levetkőzze a cinikus családapa karakterét - Ford Ferlaine kalandjai, Dragnet - Gyilkossági akták sorozat - sorra kudarcba fulladtak. Legutóbb az HBO John from Cincinnati című szériájában találkozhattunk vele, a tengerentúli közönség pedig az AOL reklámjaiban láthatja nap mint nap. A színész feleségével, Catherine Rusoff színésznővel és két lányukkal él.
 

Tudtad?
Ed O’Neill a valóságban korántsem olyan puhány, mint a kanapén elterülő Al. A híresség 15 éve keményen edz, 2007-ben fekete övet szerzett jiu-jitsuban.

Peggy Bundy – Katey Sagal

Peggy, Al nagyszájú, elhanyagolt hitvese az amerikai mintaanya és a tökéletes háziasszony karikatúrája.

Katey Sagal

Hatalmasra tupírozott hajával, elképesztő színű cicanadrágjaival és tűsarkú papucsaival a férje gyengédségét nélkülöző asszonyka túlságosan féltette műkörmeit ahhoz, hogy beledugja őket a mosogatóvízbe.

Két zűrös gyerkőce neveléséhez pedig már végképp nem volt kedve, helyette Oprah-showt nézett vagy mamlasz férjét piszkálta.

Katey Sagal 1954-ben született Boris Sagal rendező kislányaként. Az Egy rém rendes család előtt már számos sorozatban szerepelt, egyebek közt a Columbo egyik epizódjában is. Peggy műloboncát levetve neki sem sikerült a nagy áttörés, így meg kellett elégednie a tévéfilmek adta - A mindentudó ház, Gagyi tanárnéni - lehetőségekkel. Bár a Futurama című rajzfilm-szatíra szinkronhangjaként számos új rajongót szerzett magának. Jelenleg a Pimaszok, avagy kamaszba nem üt a mennykő című sorozatban nézheted meg a Viasat3-on, ahol szintén anyukát játszik.

Az énekes-színésznő néhány éve a Lostban is felbukkant egy epizódszerep erejéig, legutóbb pedig az Eli Stone szériában láthatta a közönség.

Ami a magánéletét illeti, Kurt Sutter producer személyében Katey most fogyasztja harmadik férjét. A színésznőnek korábbi házasságából már van egy fia és egy lánya, 2007-ben pedig béranya segítségével megszületett Kurttel közös kislányuk, Esme Louise.

Tudtad?
Katey Sagal 1991-es terhességét a sorozat készítői beépítették a történetbe, ám amikor a koraszülött baba meghalt, a színésznő iránti kíméletből módosították a forgatókönyvet. Hogy a gyászoló anyának ne kelljen a kamerák előtt egy csecsemőt dajkálnia, úgy alakították a történetet, mintha Peg csak álmodta volna a terhességet.

Kelly Bundy – Christina Applegate

Kelly a sorozat tíz éve alatt fokozatosan érett zűrös, buta, apja által csak tökfejnek becézett tinilányból ugyancsak buta, ám szexis nővé. Al és Peggy idősebb gyermeke vagy mafla öccsével veszekedett, vagy szinte minden epizódban más pasit hozott haza.

Christina Applegate

A könnyűvérű szöszi lány megformálója, Christina Applegate 1971-ben született. A Bundy család tagjai közül ő vitte a legtöbbre, nem csak sorozatokban, de olyan mozisikerekben is szerepelt, mint a Kipurcant a bébicsősz vagy az Édes kis semmiség. Láthattuk a Jóbarátokban, legutóbb pedig a Nem ér a nevem című sorozat amnéziából felébredt főhősnőjét játszotta.

Christina négy éve vált el a színész Johnathon Schaech-től, új barátja Martyn LeNoble zenész. A színésznő nemrég legyőzte a mellrákot, miután műtéti úton mindkét mellét eltávolították.

Tudtad?
Christina Applegate-et idén a People magazin megválasztotta A világ legszebb emberének.

Bud Bundy – David Faustino

A ma 35 éves színész-rapper alig töltötte be a tizenhármat, amikor először lépett színre a Bundy család legifjabb tagjaként. A hormontúltengéstől szenvedő, stréber Budot utálták a lányok, felnőttkorára pedig kezdett kísértetiesen hasonlítani lúzer apjára.

David Faustino

David Faustino eddig egyetlen említésre méltó szerepe az Egy rém rendes családban volt, a széria 1997-es befejezése óta pedig szakmai sikerei helyett csak balhéiról lehet hallani.

Két éve például ittas rendzavarás és kábítószer-birtoklás miatt tartóztatták le. A szoknyavadász színész 2007-ben vált el feleségétől, Andrea Elmer színésznőtől. Jelenleg egy internetes komédiában szerepel, tavaly pedig a RoboDoc című felejthető filmben találkozhatott vele a közönség.

Tudtad? David Faustino nem túl sikeres rapperként, ellenben azt állítja, hogy a Black Eyed Peasből ismert will.i.am nagyrészt neki köszönheti népszerűségét.

Marcy D’Arcy – Amanda Bearse

Peggy legjobb barátnője szende, ifjú feleségként költözött a szomszédba, de hamar kimutatta a foga fehérjét. Bizarr szexuális életével, agressziójával, gyógyszerfüggőségével és nagyképűségével az Amanda Bearse megformálta karakter minden volt, csak szerethető nem.

Amanda Bearse

Az 51 éves színésznő szintén a sorozatnak köszönheti, hogy neve ismertté vált, ezenkívül jobbára olyan B-kategóriás horrorfilmekben játszott, mint a Frászkarika vagy az Elátkozott generáció.

A kiváló komikusi vénával megáldott színész-rendező - aki több epizódot is rendezett a sorozatból - 1993 óta nyíltan felvállalja leszbikusságát. Jelenleg nevelt lányával, Zoeval Atlantában él, rendez és egyetemi tanulmányokat folytat.

Tudtad?
Amanda az Egy rém rendes családban egy leszbikus karaktert is eljátszott – ő személyesítette meg Marcy meleg unokatestvérét, Mandy-t.

Jefferson D’Arcy – Ted McGinley

Jefferson a semmirekellő szépfiú prototípusa, nem dolgozik, és kizárólag a pénzéért vette el a sikeres bankárként dolgozó Marcy-t, aki korábban kollégája, Steve felesége volt. A sorozatban a léha sármőrt szoros barátság fűzte Alhez, emiatt sokat vitázott feleségével, aki utálta a Bundy család fejét.

Ted McGinley

A Jeffersont megformáló jóképű Ted McGinley eredetileg vízilabdás ösztöndíjjal került a Dél-kaliforniai Egyetemre, majd testi adottságait kihasználva modellként kezdte karrierjét, emellett számos sorozat mellett a Dinasztia egyes részeiben is szerepelt.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az elmúlt években a Hope&Faith szériában láthatták a nézők, és egy mellékszerep erejéig a Pearl Harbor című kasszasikerben is felbukkant. Feleségével, Gigi Rice színésznővel és két gyermekükkel Los Angeles-ben él. 2008-ban beválaszották a Dancing with the Stars táncos műsor szereplői közé, de botlábainak köszönhetően a második körben kiszavazták a nézők.

Tudtad?
Ted McGinley úgy került a sorozatba, hogy egy alkalommal vendégszereplőként ő alakította Peggy képzeletbeli férjét. Kiváló komikai vénáját látva a készítők állandó szerepet ajánlottak neki Marcy második férjeként.
Ezt is szeretjük